Військовій частині, яка сьогодні носить звання легендарного восьмого окремого полку спеціального призначення Збройних сил України, виповнилося 55 років.

У місті Ізяславі 15 грудня 1962 року було створено військове формування, яке пройшо не лише різні етапи реформувань, а й  унікальний за своєю складністю та географією бойовий шлях.
Протягом багатьох років армійці мужньо виконують свій військовий обов’язок, підвищують бойову майстерність у нас  і у військових навчальних закладах Канади, США, Італії, Франції та багатьох інших країнах світу.
Сьогодні, коли триває неоголошена війна на сході, бійці частини беруть активну участь у бойових діях та захищають незалежність та суверенітет нашої держави. За відвагу та мужність багато з них нагороджені орденами та медалями, нагрудними знаками “За військову доблесть”, “За зразкову службу”, а майор Олександр Петраківський удостоєний високого звання Герой України з врученням ордена “Золота Зірка”.
Героїчно загинули за свободу та територіальну цілісність держави 16 бойових побратимів, серед яких і Герой України Євгеній Зеленський.
Учасники зібрання вшанували  пам’ять загиблих бійців військової частини  хвилиною мовчання.  
На урочистостях з нагоди ювілею легендарного полку були присутні командувач Сил спеціальних операцій генерал-майор Ігор Луньов, голова обласної ради Михайло Загородний, т. в. о. заступника голови облдержадміністрації Олег Гуменний,  Хмельницький міський голова Олександр Симчишин, керівний склад та ветерани військової частини, представники громадськості.
Командир спецпризначенців, полковник Олег Нечаєв, зокрема, зазначив, що кожен боєць військової частини є взірцем патріота своєї країни і  гідно несе службу та захищає її рубежі.
Усіх військовиків частини вітали посадовці та запрошені гості з річницею і висловлювали їм слова вдячності за нелегку службу та вірність Україні, а кращим із них було вручено почесні грамоти і цінні подарунки.