У День Незалежності в обласному центрі відбулася непримітна подія — відкриття нового міні-торгового центру неподалік обласної філармонії. Непримітна вона лише на перший погляд, бо в усьому Хмельницькому тривали урочисті заходи і було на що подивитися. Та для мешканців навколишніх будинків це відкриття стало знаковим, оскільки тривалий час занедбане приміщення мало не тільки жахливий вигляд, а й створювало певні незручності для жителів. Але знайшлися ініціативні люди, тож занехаяне майно міської влади сьогодні сяє як нова копійчина.

— Не секрет, що побороти байдужість, а інколи і відверту протидію чиновників надто складно в нашій державі, і кожен, хто займається бізнесом, це добре знає, — розповідає Світлана Яков’юк, комерційний директор підприємства “Балтика”. — Тому надзвичайно приємно, коли у представників влади знаходиться не тільки тепле слово, а й справжня зацікавленість у кінцевому результаті. Саме так до нашої ініціативи щодо ремонту закинутого приміщення площею 348 квадратних метрів на вулиці Кам’янецькій, 80, та відкриття мініторгового центру поставився міський голова Олександр Симчишин. Коли виникали певні труднощі із оформленням документів або необхідних дозволів на проведення тих чи інших робіт, мер підключався і справа пришвидшувалася. Тож усі підприємці області нині мають можливість представити свої товари в самому центрі Хмельницького. “Балтика” винайшла кошти та завезла понад вісімдесят тонн щебеню, аби підняти рівень тротуару, і зараз люди з особливими потребами, які пересуваються на візках, можуть без проблем дістатися до кожного нового магазину, а пандуси не зіпсують зовнішній вигляд. Своїми силами відремонтували підлогу, каналізаційні мережі, що були в аварійному стані, встановили нові вікна, двері, зробили, як кажуть, євроремонт. Хмельничанам, гостям міста буде приємно відвідати нові торгові площі і придбати товари вітчизняного товаровиробника без націнок.
— Використовуючи всі можливості, міська влада сприяє поширенню хмельницьких товарів в іменитих торгових мережах, — говорить хмельницький міський голова Олександр Симчишин. — Наша продукція була представлена на ярмарках в Польщі, Китаї. В “Піднебесній” український павільйон користувався шаленим попитом, тож питання збільшення кількості реалізації товарів актуальне не тільки для виробника, а й для мерії. Зростання податків, нові робочі місця — спільні інтереси влади й громади. На щастя ініціатива і наполегливість представників підприємства “Балтика”, як бачите, дала свій результат. Сьогодні на цій постійно діючій виставці-ярмарці мають можливість реалізувати свої товари продуктової групи торгові марки: “Адамівські ковбаси”, макарони “Тая”, хлібобулочні вироби “Поділля Хліб”, олія “Кобудь”, кондитерські вироби “Вацак”, кури Маківського птахокомбінату і, звичайно, морепродукти ПП “Балтика”. Вільними залишаються ще 90 квадратних метрів площі, тож запрошуємо до співпраці.
Спілкуючись із покупцями, розглядаючи новенькі прилавки, свіжі товари, міський голова зупинився біля риби і додав, замислившись: “Ех, до цієї риби ще б хмельницького пива... Треба міняти цільове призначення приміщення, бо “Хмельницьке пиво” живе, а підприємство — сумлінний платник податків...”