Війна забрала життя ще одного мужнього воїна, славного захисника, щирого патріота. В районі Авдіївки на Донеччині під час виконання службового обов’язку загинув 57-річний хмельничанин – військовослужбовець 93-ї окремої механізованої бригади Микола Миколайович Неживий (позивний «Механ»).

Микола Миколайович народився в селі Перчуново Новоукраїнського району Кіровоградської області. Там закінчив школу. Закінчив училище в Миколаєві. Працював. У 21 рік його призвали до лав Збройних сил. Служив у Хмельницькому, де й залишився проживати. До 1993-го працював у домоуправлінні, затим на різних підприємствах. А в 2000-их роках трудився на приватних підприємствах «Престиж авто» та «Ліга 2».
У квітні 2014 року Микола Миколайович продав власне авто, купив спорядження і вступив до батальйону «Айдар». А 28 квітня 2015 року підписав контракт із 93 бригадою до кінця особливого періоду. Після того, як 93 бригаду вивели із зони бойових, перевівся в 54 бригаду і знову вирушив на схід. Брав участь у боях за Світлодарську дугу. Коли й 54 бригаду вивели на місце постійної дислокації, перевівся в 46 розвідбат, де служив до 6 січня 2018. Повернувся до Хмельницького на лікування, Цьогорічного лютого знову підписав контракт із 93 бригадою і вирушив на війну.
8 квітня під час сильного обстрілу позицій ЗСУ уламок влучив Миколі Миколайовичу в шию...