13 квітня в Хмельницькому побував Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній під час першого архіпастирського візиту у Хмельницькому звершив Божественну літургію в храмі Всіх святих землі Української та молебень перед списком чудотворної ікони Божої Матері «Милостива». Предстоятелю Православної Церкви України співслужили митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній, архієпископ Житомирський і Поліський Володимир, архієпископ Чернівецький і Хотинський Герман, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, єпископ Ужгородський і Хустський Кирил, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, єпископ Тернопільський і Теребовлянський Павло, єпископ Шепетівський Адріан, єпископ Дунаєвецький Марк. Митрополит Епіфаній у своїй проповіді розповів про особливе шанування Пресвятої Богородиці, через яку стало можливим спасіння людства. Звертаючись до єпископату, духовенства та парафіян храму, Його Блаженство закликав прощати провини один одному, адже це є запорукою прощення від Бога.

Опісля Блаженніший Епіфаній поспілкувався з представниками преси про долю Української православної церкви й томосу.
«Томос — навіки засвідчує, що українська церква є автокефальною й входить у число інших помісних православних церков. Серед них ми займаємо почесне 15-е місце, — розповів Епіфаній. — Цей документ неможливо відкликати. Його доля й темп переходу парафій до нашої єдиної церкви не залежать від політичної кон’юнктури. Останнє залежить лише від рішення громад. Перехід в лоно Української православної церкви має бути добровільним вибором, без будь-якого примусу й насилля».
За його словами, впродовж трьох місяців в єдину Українську православну церкву вже перейшло понад півтисячі парафій. У цьому процесі Хмельниччина є однією з лідерів. Тут в ПЦУ перейшло більше 70-и парафій. Наразі вони проходять юридичну реєстрацію й зміну статутів про приналежність до іншого релігійного центру.
«Тобто вже є перші позитивні зрушення. Проте маємо працювати з людьми, адже є чимало православних християн, які ще не усвідомили, що в Україні діє єдина помісна церква», — підсумував Блаженніший Епіфаній.