Якими тільки валентинками не тішать нині кіоски з пресою, магазини, ятки. Втім, погодьтеся, нема кращого дарунка, аніж зроблений власноруч, у ньому ж бо міститься частинка серця, тепло душі. Саме такими дарунками потішать рідних і коханих діти військовослужбовців Старокостянтинівського гарнізону. Для них днями в 42-му гарнізонному будинку офіцерів провели майстер-клас для дітей з виготовлення листівок та сувенірів-«валентинок».

Ідея проведення заходу належить начальнику бібліотеки 42 ГБО солдату військової служби за контрактом Олені Корнійчук та методисту закладу, працівнику Збройних сил України Марині Блиску.
Олена Миколаївна розповіла дітворі про історію свята та його значення у сучасному житті. Марина Миколаївна давала поради та особисто показувала процес виготовлення листівок та сувенірів-“валентинок”.
– Малеча взялась до роботи. Переважна більшість присутніх на майстер-класі діток (а саме дівчат) напрочуд вправно володіла інструментом та матеріалами, – захоплено розповідає начальник 42 гарнізонного будинку офіцерів майор Олександр Петрук. – Ножиці, клей-пістолет, папір та всякий-різний декор у руках малечі згодом перетворювався у шедеври “хенд-мейду”.