Україна опинилася в надскладній ситуації: поруч із боротьбою за здоров’я та життя людей, триває війна за незалежність і територіальну цілісність держави. Нова марка «Передова» є знаком вдячності тисячам медиків і військових, а в їх героїчних образах і представникам інших професій – пожежникам, водіям, продавцям, поштарям та багатьом іншим за відданість, сміливість та професіоналізм.

Для ескізу поштової марки було використано роботу відомого харківського художника-ілюстратора Микити Тітова. «Наша країна тримається на тих, хто любить її та захищає, хто жертвує заради неї. Важливо пам’ятати про це і не забувати підтримувати тих, хто на передовій. Ідея малюнка для марки виникла після слів моєї знайомої, яка наголосила, що у лікарів віднедавна свій фронт та своя війна з ворогом», — зазначив Микита Тітов.
Поштова марка «Передова» випущена тиражем 140 тисяч примірників. Номінальна вартість позначена літерою «V», еквівалент дев’ять гривень і відповідає тарифу на пересилання простого листа вагою до 50 г у межах України. Відсьогодні поштова марка вважається дійсною для оплати послуг поштового зв’язку.