І це вже незмінна традиція в обслуговуванні у кожному відділенні поштового зв’язку чи то в обласному центрі, чи у віддаленому селі району. На сьогодні Укрпошта є незмінним лідером за якістю обслуговування та кількістю послуг, якими користуються уже роками жителі краю.
Отож і необхідність у розширенні відділень – очевидна: йти в ногу з часом, пропонуючи клієнтам щоразу нові послуги, а також ставати більш мобільними в роботі – головне завдання працівників Укрпошти. Саме так вважає Ірина Вельська, начальник нового відділення №24, яке розпочало свою роботу 25 серпня в мікрорайоні Озерна (проїзд П. Мирного, 7) в обласному центрі.

Урочисто перерізавши стрічку, Микола Громов – директор філії Хмельницької дирекції АТ «Укрпошта», та Алла Рудик – заступник директора з розвитку мережі, побажали колективу нового відділення легких буднів, натхнення в роботі та вдячних клієнтів.
«Наразі це друге відділення поштового зв’язку, яке працюватиме на Озерній в новому форматі, – розповідає Микола Володимирович. – Майже тридцять п’ять тисяч жителів тепер зможуть користуватися нашими послугами, безперечно, ми стаємо ближчими до клієнтів, аби їм було зручно».
У просторому й світлому приміщенні з новими меблями, сучасною комп’ютерною технікою працівники пошти – начальник, чотири оператори та чотири листоноші – розпочали свій робочий день із гарним настроєм та чудовими емоціями.
«Відрадно, що Укрпошта – це універсальне товариство, яке постійно розвивається, оновлюється і розширює перелік різних послуг для населення, й сьогодні він налічує майже п’ятдесят: від відправлення посилок до соціальних виплат тощо, – зазначила Алла Іванівна. – Зокрема в новому відділенні, яке ми відкрили на Озерній, плануємо докласти максимум зусиль із свого боку, щоб клієнти обслуговувалися швидко і якісно та, звісно ж, мінімізувати черги».
У найближчих планах Хмельницької дирекції відкрити поштові відділення і в межах області – в Кам’янці-Подільському й Нетішині. Тож вектор руху тут вибрали на сто відсотків правильний – розвиток і новації, тим паче, невдовзі мають замінити повністю комп’ютерну техніку по всіх відділеннях. І такі зміни не можуть не радувати й самих працівників, які щоразу з уссмішкою зустрічають кожного клієнта на своєму робочому місці. А як інакше – традиціям тут не зраджують.