Протягом доби хмельницькі поліцейські спільно з рівненськими колегами затримали шахраїв-гастролерів, які, обдуривши подружжя пенсіонерів, забрали у них майже шістдесят тисяч гривень.

За інформацією Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області, 7 вересня, після опівночі на лінію «102» надійшло повідомлення від сімдесятидев’ятирічного жителя Старокостянтинова про те, що він разом із дружиною стали жертвами шахраїв. Чоловік розповів, що їм зателефонував невідомий і сказав, що їхній онук потрапив у ДТП, тому терміново потребує коштів на лікування. Якщо дідусь з бабусею бажають врятувати життя дитині, то гроші можуть передати знайомим онука, які от-от під’їдуть на таксі. Налякані потерпілі без вагань погодилися, а коли на порозі з’явилась  незнайома жінка, віддали їй усі свої заощадження в доларах, євро і гривнях на загальну суму понад 57 тисяч гривень.

Отримавши сигнал про вчинене шахрайство, працівники Старокостянтинівського відділу поліції спільно з поліцейськими Рівненщини швидко провели пошукову роботу і упродовж доби затримали зловмисників аж у Рівному.

Шахраями виявилось цивільне подружжя – 34-річний чоловік та 42-річна жінка, обоє уродженці непідконтрольних територій Луганської області, а зараз, як зазначено в їхніх документах, проживають у Сумах. Обоє неодноразово притягувались до кримінальної відповідальності за крадіжки, розбої і злочини, пов’язані з наркотиками. Затримані стверджують, що «працювали» під керівництвом «знайомого», який відбуває покарання на території так званої ЛНР. Наразі ця інформація перевіряється.

Гастролери пересувалися територією України на таксі, зупинялися в готелях, після вчинення злочинних дій негайно змінювали місце проживання. Для маскування використовували перуки, окуляри, інші речі. Під час затримання поліцейські вилучили у шахраїв більшу частину викрадених у пенсіонерів грошей, а ще телефони, якими вони користувалися у своїй злочинній діяльності. Зловмисники затримані в порядку дії ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, їм оголошено про підозру за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) ККУ, вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Затримані перевіряються на причетність до вчинення аналогічних злочинів на території інших областей.