Католицький медіа-центр конференції римсько-католицьких єпископів в Україні наголосив про те, що слова Папи наведені у документальній стрічці «Франциск», не змінюють вчення Католицької Церкви щодо одностатевих цивільних союзів.

У зв'язку з цим нагадуємо, що вчення Католицької Церкви щодо гомосексуальних стосунків та їхнього юридичного визнання залишається незмінним. Про це свідчить ряд документів. Зокрема Конгрегація віровчення Католицької Церкви ясно висловлюється у документі «Щодо проєктів можливості юридичного визнання союзів серед гомосексуальних людей» (2003 рік): «Церква вчить, що повага до гомосексуальних людей жодним чином не може призвести до схвалення гомосексуальної поведінки або до юридичного визнання одностатевих союзів. Загальне благо вимагає, щоб закони визнавали, сприяли та захищали шлюбний союз як основу сім'ї, первинну клітину суспільства».

Що стосується осіб, які мають гомосексуальні нахили, Папа Франциск завжди висловлюється про них словами, сповненими милосердя, в якому є «повнота справедливості й найясніше вираження Божої правди» (Amoris Laetitia 311). Підтвердженням цього є його слова: «Ми всі люди, маємо гідність, якщо людина має ту чи іншу тенденцію, то це не забирає її людської гідності».

Апостольська Адгортація Святішого Отця Франциска «Радість Любові» (Amoris Laetitia) наголошує на тому, що для пропозицій зрівняти гомосексуальні стосунки з подружжям «немає жодних підстав для порівнянь чи аналогій, навіть далеких, гомосексуальних стосунків із Божим планом щодо подружжя і родини» (Amoris Laetitia 251).

  

– Огорнімо молитвою нашу Церкву та Святішого Отця! – закінчується звернення підписане Єпископом  Віталієм Кривицьким головою Комісії у справах засобів масової інформації при Конференції Римсько-Католицьких Єпископів України.

На підтвердження слів Єпископа Кривицького на сайті kmc.media з посиланням на Vatican News наводиться промова архієпископа Вінченцо Палья, Президента Папської Академії «За життя», виголошена перед представниками душпастирства сім’ї Колумбії під час онлайн-конференції, що відбулася 21 жовтня 2020 року на тему «Сім'я в часи пандемії та постпандемії» та інші матеріали, що підтримують розвиток і збереження інституту сім’ї  в Україні.