Славна своєю історико-культурною спадщиною Меджибізька ОТГ, згідно з програмою розвитку туризму області на 2021-2025 роки, ввійшла до шести туристичних магнітів Хмельниччини. Власне Меджибіж із його унікальною фортецею завжди притягував туристів, але чимало історичних родзинок, старовинних і сучасних цікавинок є у кожнісінькому з 12 населених пунктів громад и. Тож чималу увагу приділяють нині у громаді саме розвитку туризму.

«В етнографічному плані територія нашої ОТГ розташовується на пограниччі Поділля і Волині. Тому збереження надбань народних традицій та популяризація здобутків місцевої локальної ідентичності має не лише регіональне значення, – констатує колишній заступник, нині – голова Меджибізької ОТГ Олександр Ткач. – Зі створенням ОТГ, попри реалізацію чималої кількості інфраструктурних проєктів, більшу увагу стали приділяти культурі: окрім знаних уже фестивалів у фортеці, традиційними стали святкування Дня Меджибожа, пісенні фестивалі «Об’єднала любов нас до пісні» і багато інших. Завдяки роботі ентузіастів народного мистецтва в громаді з’явився перший народний аматорський вокальний колектив – «Бужанка», знаний нині не лише в Україні, а й за її межами. Меджибізька громада традиційно бере участь у конкурсі «Неймовірні села України». В 2017 році заявка Меджибожа була найкраща, а за підсумками голосування журі т а онлайн-голосування Меджибіж посів сьоме місце в Україні. Завдяки участі в конкурсі було реалізовано проєкт туристичного знакування в старовинному містечку. Цьогоріч фіналістом конкурсу стали Головчинці з проєктом з виробництва органічної продукції – лікарських зборів та чаїв».

Загалом же чималою кількістю успішних проєктів і здобутків у кожній галузі з моменту створення може похвалитися Меджибізька ОТГ. Серед них: розбудова, капітальні ремонти доріг, вулиць, приміщень, реставрація та прокладання водогонів. Придбана для комунального підприємства «Добробут» необхідна техніка спеціального призначення виконує нині всі потрібні роботи.

Залюбки ходить малеча у капітально відремонтований, оснащений новою блочно-модульною твердопаливною котельнею, дитячий садочок «Ромашка» у Головчинцях. Капітального ремонту дочекалися й будівля станції керування у Меджибожі, Меджибізька дитяча школа мистецтв. Відчинило двері сучасне приміщення сільського клубу у Волосівцях. Функціонує сучасний ЦНАП, який надає 93 послуги.

Успішно працюють і створені комунальні підприємства “Меджибізький територіальний центр соціального обслуговування” та Меджибізьке КНП ЦПМСД, яке у 2019-му отримало автомобіль Renault.

Вже чотири роки діє дитячо-юнацька спортивна школа у Голоскові, до якої юних футболістів і волейболістів підвозять придбаним на ОТГ шкільним автобусом з усіх населених пунктів громади. Притягує магнітом збудоване у 2019-му футбольне поле зі штучним покриттям у Меджибожі. Відремонтували стадіон у Требухівцях, де відбуваються змагання обласного рівня.

Для діток з особливими освітніми потребами створили, оснастивши меблями, дидактикою, швецькими стінками, мольбертами, чотири ресурсні кімнати: в Требуховецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів, Меджибізькому, Голосківському ліцеях та Лисогірській ЗОШ І-ІІ ступенів.

...«Громада – перш за все її жителі, в пріоритеті – їхні добробут і комфорт, – запевняє Олександр Ткач. – Всі господарські питання, ті ж водогони, дороги й інше, поступово планово вирішуються. Попереду – втілення багатьох амбітних планів. Тому кожен день неодмінно примножуватиме успіх».