Михайло Посітко спочатку на пресконференції для журналістів повідомив про результати перевірки законності проведення будівельних робіт на території міської лікарні, а потім провів зустріч щодо здачі в експлуатацію багатоквартирного будинку в районному центрі.

Комісія з перевірки законності проведення будівельних робіт на території міської лікарні представила громаді свої висновки. Вона була створена розпорядженням Кам’янець-Подільського міського голови провела чотири засідання, здійснила неодноразові виїзди на об’єкт й детально вивчила юридичні аспекти цього резонансного питання.

Як повідомляється на сайті міської ради, під час оголошення результатів проведеної комісією роботи радник міського голови з правових питань Дмитро Костюкович наголосив, що «головний лікар своїм одноосібним рішенням уповноважив приватне підприємство («Капітал.буд – сучасне будівництво, - ред.) демонтувати будівлю (фізіотерапевтичний корпус, у народі – водолікарня, - ред.) загальною площею 1245,5 кв.м. Але укладений договір із підрядником є «об’єктивно недійсним».
Відтак комісія рекомендує міському голові:
- розглянути питання щодо проведення службового розслідування за фактом неналежного виконання та перевищення головним лікарем міської лікарні службових повноважень, ігнорування ним доручення міського голови, ненадання комісії певних документів тощо й відсторонити головного лікаря від виконання обов’язків;
- вжити відповідних заходів задля проведення аудиту департаментом економіки та розвитку інфраструктури міста;
- звернути увагу щодо контролю за рішенням виконкому «Про затвердження актів обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню»;
- звернутися до правоохоронних та судових органів щодо надання правової оцінки дій посадової особи.

 Згодом у пресцентрі міськради відбулася тристороння зустріч щодо здачі в експлуатацію багатоквартирного будинку, участь у ній взяли міський голова Михайло Посітко, мешканці будинку на вул. Годованця, 13-Б та представник забудовника ЖБК "Перспективний". Йшлося про те, що вказаний дім зданий в експлуатацію ще у 2019 році, проте жодні комунікації не підведено.

Жителі багатоквартирки нарікають на повільне виконання забудовником своїх зобов'язань.
- Проблема не вирішується тривалий час. Так не має бути. Коли є зобов'язання - вони мають бути виконані, - відреагував міський голова на скарги громадян.

У свою чергу  представник забудовника заявив, що деякі роботи все ж проводяться. Проте підключення газових мереж залежить не стільки від нього, скільки від облгазу.

В результаті вирішено провести ще одну подібну зустріч у березні, на якій забудовник прозвітує про виконані роботи.