Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 2728

Нині жителів Кам’янця-Подільського, як і його багатьох гостей, уже не подивуєш електричними мікроавтобусами, які курсують   Старим містом. Туристичний Кам’янець став одним із перших міст України, де  з 2020 року швидкими темпами  повноцінно  розвивається  на електрокарах і таксі,  послугами якого уже скористалися тисячі кам’янчан. Наразі здійснюється ще один крок до впровадження у місті над Смотричем комфортного, екологічного, електричного громадського транспорту, замість «нафтових» маршруток.

Як інформує  на своїй сторінці у Facebook  голова громадської організації «Центр ресурсоефективного і чистого виробництва» міста Володимир Грицанчук,  в Україні успішно пройшов сертифікацію і вже готовий до випробувань  в українських містах електричний автобус Granton китайської компанії Zonson Smart Auto Corporation, яка входить до складу телекомунікаційної корпорації ZTE. І Кам’янець стане першим, на вулицях якого незабаром з’явиться електробус з метою його випробування та вивчення громадської думки про доцільність.  Після тестів ТОВ «БАС-моторс» міста Луцьк планує налагодити великовузлове складання 12-метрових електричних автобусів Granton GTZ для міських та міжміських пасажирських перевезень.
Довідково. Електробус розроблено у відповідності до всіх європейських вимог: низька підлога у салоні, кондиціонер у стандартному оснащенні. Кузов виготовлено зі стійкого до корозії алюмінієвого сплаву та композитних матеріалів, оснащено літій-залізо-фосфатною батареєю.  Від швидкісної зарядної станції батарея поповнюється за 2,5-4 години. Запас ходу – 250 км. Максимальна швидкість – 70 км/год. В залежності від планування салону та кількості акумуляторних блоків, загальна пасажиромісткість складає до 80 осіб.