У Шепетівському лісгоспі було проведено перевірку умов праці для робітників, повідомляє пресслужба Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства.

Фахівці лабораторії експертизи умов праці ретельно провели атестацію у Шепетівському лісгоспі. Вони встановили, що атестації на підприємстві підлягають навальник-штабелювальник деревини, слюсар-ремонтник та машиніст крана. Поза цим були проведені лабораторно-інструментальні дослідження несприятливих факторів виробничого середовища й трудового процесу.

Така процедура є необхідною для можливості надання якісного соціального захисту працівникам лісогосподарства. А саме: надання пенсій, пільг та компенсацій.

У лісовому господарстві специфіка виробництва може бути пов’язана з факторами підвищеної небезпеки. У таких випадках роботодавець повинен компенсувати працівникові за шкідливі умови його роботи, виходячи з норм чинного законодавства. Наприклад, забезпечити йому видачу спецодягу і засобів індивідуального захисту, встановити підвищену оплату праці, надати  додаткову відпустку, а також право на пенсію за віком на пільгових умовах.