Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 2507

Днями делегація Меджибізької територіальної громади на чолі із селищним головою Олександром Ткачем на запрошення бургомістра Анджея Кунта побувала у Костшині-над-Одрою. У місті Гожувського повіту Любуського Воєводства Республіки Польща переймали закордонний досвід щодо розвитку громади.

Цей візит, розповідають у Меджибізькій селищній раді, був запланований для налагодження сталих довгострокових зв’язків між громадою та гміною, що має за плечима роки справжнього процвітання; для обміну досвідом, передачі успішних кейсів, знань і вмінь у рамках ефективної спів-
праці; обговорення актуальних питань діяльності, механізмів та інструментів сталого розвитку громад, а саме: освіти, спорту, культури, туризму, медицини, благоустрою, транспорту та інфраструктури, екології, молодіжної та соціальної політики. Декларацію про готовність укласти угоду про партнерство для зміцнення добросусідських відносин підписали. Зі гміною та її традиціями ознайомилися, відвідали Старе місто та виставку у Філіпському бастіоні, зустрілися з представниками Центру соціальної допомоги, міської бібліотеки, МЗК, Костшинського культурного центру, музею Костшинської фортеці. У програмі зустрічі органів місцевого самоврядування також були представлені результати проєктів, що фінансуються за рахунок коштів ЄС, зокрема, відкриття Будинку креативних практик.
«Завдяки бургомістру ґміни, злагодженій роботі апарату уряду, їхній тісній співпраці з закладами, розташованими на території, ми отримали максимум корисної інформації й позитивних емоцій, — запевнив Олександр Ткач. — Тепер чекаємо на візит представників гміни Костшин-над-Одрою для підписання Угоди про співпрацю. Впевнені, що це буде початком тривалої і корисної дороги двох громад».