Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 3372

Папа Римський Франциск відвідав російське посольство у Ватикані,  а Блаженніший  Митрополит Київський і всієї України Онуфрій оприлюднив звернення до вірних та до громадян України.

У п’ятницю Папа Римський Франциск відвідав російське посольство у Ватикані, щоб "висловити свою стурбованість війною", яку РФ веде проти України, - передає низка інформаційних видань. Також зазначається, що це надзвичайний жест з боку Папи, оскільки Святі Отці зазвичай приймають послів і глав держав у Ватикані, і згідно дипломатичного протоколу, міністр закордонних справ Ватикану мав би викликати до себе посла.

Для Папи Франциска, глави держави Ватикан, покинути своє місто-державу та поїхати на невелику відстань до російського посольства при Святому Престолі стало виразом його занепокоєння з приводу вторгнення Москви в Україну та його готовність особисто звернутись з проханням, аби припинити кровопролиття.

Представники Ватикану заявили, що не знають про подібну папську ініціативу в минулому.

Речник Ватикану Маттео Бруні підтвердив візит. "Пресслужба Святого Престолу підтверджує, що Папа відвідав посольство Росії при Святому Престолі на Via della Conciliazione, щоб чітко висловити свою стурбованість війною. Він був там трохи більше півгодини".

В свою чергу, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у своєму зверненні до прихожан зазначив: "Відстоюючи суверенітет та цілісність України, ми звертаємось також до Президента Росії та просимо негайно припинити братовбивчу війну".