Станом на 7 березня понад 320 тонн гуманітарної допомоги для регіонів, що постраждали від російської агресії, прибуло на Хмельниччину. Майже 200 тонн зібрали волонтери, ще 120 тонн надійшло до обласної військової адміністрації. До збору долучилися не лише жителі краю, а й благодійники з різних країн Європи, зокрема Великобританії, Німеччини, Польщі та Ірландії.

Загалом до Хмельниччини з-за кордону прибуло близько 20 тонн різного одягу та 10 тонн медикаментів, а також продукти тривалого зберігання та дитяче харчування.Як наголосив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій: «Війна ведеться у всіх областях України. Хмельниччина сьогодні протистоїть ворогу на гуманітарному фронті. Ми забезпечуємо логістику та координацію дій з відповідними службами на кордоні, аби гуманітарна допомога від наших друзів з-за кордону потрапила в Україну якнайшвидше. Безпосередньо на наших складах вже відбувається сортування та формування вантажів відповідно до запитів, які формуються центральними органами влади».
Наразі, за його словами, до регіонів, які найбільше потребують допомоги (а це Київщина та Миколаївщина) вже відправлено понад 180 тонн речей першої необхідності, ліків, продуктів харчування, одягу та засобів гігієни.