У досить складний час для України так важливо відчувати підтримку від тих, кому не байдужа її доля. Чимало держав продовжують нам допомагати протистояти ворогові, підтримують нас у боротьбі з рашистською навалою.

Люди не мовчать – у різних куточках світу вони виходять на площі, вивішують синьо-жовті стяги, висловлюючи свою підтримку та розділяючи наш біль, організовують різноманітні акції на підтримку українців, проводять збір коштів постраждалим від війни тощо. Велика кількість гуманітарної допомоги від світової спільноти надходить для підтримки переселенців, наших поранених бійців, яка так необхідна сьогодні.
Зокрема, на Хмельниччину майже щодня надходить допомога від іноземних громадян та діаспори. Так нещодавно чергова партія вантажу прибула з Ватикану, де благодійники Апостольського Екзархату українців-католиків візантійського обряду зібрали більше п’яти тонн ліків (антибіотики, знеболювальні, кровоспинні, протизапальні засоби). Крім того, нам доставили кисневі концентратори, перев’язувальні матеріали та багато іншого.
Загальна вартість цього вантажу складає понад 160 тисяч євро. Все отримане передадуть лікувальним закладам області, що опікуються нашими пораненими воїнами.
В свою чергу начальник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій висловив подяку Апостольському Екзархату українців в Італії за виявлену благодійну ініціативу та зібраний для наших закладів вантаж. Він, зокрема, наголосив: «Це неоціненна допомога як для бійців, так і  для лікарів. Ці медикаменти та засоби дозволять зберегти не одне життя, адже в умовах війни, коли перервалися звичні логістичні ланцюги та значно виросла потреба лікувальних закладів у таких ліках, їх закупівля є досить проблематичною».