Розпочинається виплата компенсації за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану, по  Урядовій соціальній програмі «Прихисток». 

Компенсацію можуть отримати власники житлових приміщень, які безоплатно розміщують у них внутрішньо переміщених осіб (гість повинен мати статус ВПО). Розмір компенсації становить 14,77 грн. за одну особу на добу, 450 грн. за одну особу на місяць. Кошти будуть перераховані переказом на банківський рахунок через платіжну систему PrivatMoney.

Як отримати компенсацію?

  • Зареєструвати своє житло на сайті: https://prykhystok.gov.ua/, не пізніше наступного дня подати заяву до органів місцевого самоврядування (виконавчого комітету), вказавши ім'я та по-батькові кожної з розміщених осіб та додаючи копії документів, що посвідчують їх особи.
  • В день припинення розміщення внутрішньопереміщеної особи або зміни їх кількості подати заяву з інформацією про зміну переліку проживаючих осіб.
  • Звернутись до виконавчого комітету сільської, селищної, міської ради за місцем розташування жилого приміщення для отримання грошової допомоги.

Проєкти з надання допомоги найбільш уразливим категоріям українських громадян, які постраждали від воєнного вторгнення рф в Україну, реалізуються у межах спільної роботи Мінсоцполітики та окремих агенцій ООН, зокрема Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, Всесвітньої  продовольчої програми, Міжнародної організації з міграції та місії Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні та Товариства Червоного Хреста України.