Під час повномасштабного вторгнення неможливо зафіксувати кількість випадків сексуального насилля з боку окупантів. Цей злочин не має терміну давності. Незалежно від того, коли людина заявить про те, що з нею сталося — винного можна буде притягнути до відповідальності.

Запити про допомогу продовжують надходити до благодійного фонду “Сильні”, який надає безкоштовну:
- психологічну (фонд організовує як разову консультацію, так і терапевтичний курс); - медичну (фонд організовує та оплачує медичні послуги);
- юридичну допомогу людям, які пережили сексуальне насильство (партнери фонду готові знайти адвокатів у потрібному регіоні, в разі необхідності фонд оплатить їхню роботу).
Доброчинці оплачують медичні та психотерапевтичні послуги. Юристи надають консультації та допомагають задокументувати факти зґвалтувань як воєнних злочинів, задля використання свідчень у міжнародному суді з прав людини. Запити людей, які пережили сексуальне насильство чи їхніх батьків є абсолютно конфіденційними.
Звернутися за допомогою та дізнатися більше про роботу фонду можна за посиланням - sylni.org.
Після звернення з людиною зв’яжеться консультант, щоб детальніше обговорити вид допомоги, який потрібно надати. Люди можуть відмовитися від допомоги у будь-який момент.