Продовження відстрочки для заброньованих
Уряд продовжив на місяць відстрочку всім заброньованим.

Рішення стосується військовозобов’язаних, які мали бронь при мобілізації рішенням Міністерства економіки й відстрочка для яких не закінчилася до 4 листопада 2022 року.
Джерело: постанова Кабміну від 04 листопада 2022 року № 1259

Підтримка бізнесу ветеранів та членів сімей загиблих
Український ветеранський фонд запустив конкурс на отримання від 500 000 грн до 1 000 000 грн як фінансову підтримку:
ФОПів, які є ветеранами, членами сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників і Захисниць України;
юридичних осіб, зареєстрованих не пізніше ніж за 2 роки до отримання фінансової підтримки, засновниками яких є ветерани, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників і Захисниць України.
Заявку можна подати до 26 листопада 2022 року до 18:00 за посиланням

Рух інформації щодо збитків, завданих унаслідок агресії рф
Відтепер міністерства, інші центральні та місцеві органи виконавчої влади, відповідальні за визначення шкоди та збитків, завданих рф, повинні щороку до 1 квітня наступного періоду надавати всю інформацію безпосередньо Міністерству з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій інформацію щодо людських, економічних, військових втрат, соціального захисту ветеранів війни, втрат підприємств, будинків та об’єктів благоустрою, громадських будівель, житлово-комунального господарства, шкоди, завданої земельним ресурсам, тощо.
Джерело: постанова Кабміну від 08 листопада 2022 року № 1257

Будівництво військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд
Під час воєнного стану обласна військова адміністрація приймає рішення про будівництво військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, які необхідні для оборони регіону.
Крім того, обласна адміністрація (за поданням командування військових формувань) визначає належність об’єктів будівництва з непостійним місцем розташування до військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд. Для таких об’єктів не потрібно оформляти документи на право користування земельними ділянками, реєструвати право власності.
Джерело: постанова Кабміну від 08 листопада 2022 року № 1255