«Декілька років лікую бронхіт, але хвороба не відступає. Чи можуть допомогти лікарські рослини?» Мирослава, м. Хмельницький.

Для лікування бронхіту, а також застудних хвороб, грипу, беремо цвіт нагідок і цвіт ромашки лікарської – по 1 столовій ложці, цвіт липи і цвіт бузини – по 3 столових ложки. 1 столову ложку збору залити 250 мл окропу і настояти пів години. Вживати по 50 мл 3 рази на день маленькими ковтками.
«Що рекомендує народна медицина, коли в молодої мами недостатньо грудного молока?» Вероніка, Кам’янець-Подільський.
В останні роки, в зв’язку з агресивністю навколишнього середовища, з недостатнім харчуванням, у молодих мам погіршується робота молочних залоз і лактація. Тож насамперед треба почистити організм. Для цього в аптеці можна купити траву пол-пала, 2 столові ложки цієї трави в термосі залити 200 мл окропу. Настояти 12 год, вживати по 50 мл 4 -5 разів на день та за годину до їжі.
Для підвищення рівня лактації рекомендується взяти траву золототисячника – 1 частину, шишки хмелю – 2 частини, коріння цикорію і листя подорожника – по 2 частини, трава деревію – 1 частина. Все подрібнити й перемішати. 3 столові ложки суміші залити 400 мл окропу і настояти 1,5 год. Процідити. Вживати по 80-100 мл 3 рази на день за 30 хв до їжі. Можна використовувати як молокогінний засіб траву щавлії лікарської. Для цього потрібно взяти 1 столову ложку трави щавлії на склянку (200 мл) окропу. Вживати по 100 мл 3-4 рази на день до їжі.
«У мене набряки на ногах. Наглядаюся у лікаря, бо в мене ішемічна хвороба серця, ліки допомагають, а набряки не зникають». Світлана, смт Антоніни.
Візьміть 1 столову ложку кукурудзяних рилець і залийте склянкою окропу. Утепліть. Настояти 3 год, процідити. Пити по 1 столовій ложці 3 рази на день за 15-30 хв до їжі. Курс лікування 5 днів. Надіюся, набряків не буде.
«Вже давно мучать закрепи». Галина, с. Манівці.
Столову ложку подрібненого листя ожини настояти 3 години в термосі в 200 мл окропу. Вживати по 100 мл за 20 хв до їжі.
«Порадьте, які трави можна використовувати для лікування алкоголізму. Стаж пияцтва в чоловіка багато років, але сам позбутися цієї біди не може. А коли п’яний, то привести його до тями неможливо». Тетяна, м. Старокостянтинів.
Беремо траву чебрецю, полину гіркого і золототисячника (4:1:1). Подрібнити і перемішати. Дві столові ложки суміші цих трав залити склянкою окропу. Настояти 3 год, процідити і пити по 1 столовій ложці тричі на день за 30 хв до їжі.
А щоб протверезити п’яного чоловіка, дайте йому понюхати розрізану цибулину, потріть йому вуха за годинниковою стрілкою.
«Як запобігти склерозу судин головного мозку?» Андрій, с. Волиця, Теофіпольщина.
Натріть цибулину, в однаковій кількості змішайте з якісним медом. Вживати по столовій ложці вранці та ввечері протягом двох місяців.
«Часто хворе горло, запальні процеси. Що порадите?» Іван, смт Меджибіж.
Трава парила звичайного і мед (1:10). Зробити чай і полоскати горло тричі на день по 1/3 склянки.
«Чому українські мольфари, екстрасенси не можуть знешкодити путіна?» Анжеліка, м. Хмельницький.
Можуть. Потрібно найсильніших зібрати і правильно визначити для них завдання, дотримуватись необхідних при цьому правил і законів Всесвіту. Треба організувати цих людей.
Путіна оберігають люди з надздібностями, але вони користуються злом, а зло від люцифера. На нашому боці Творець, а це – Світло і Любов, які завжди допомагають.
У цьому питанні може відіграти велику роль Церква. Але знову – таки потрібна правильна організація. Звертатись у молитвах до Бога потрібно в один і той же час у всіх храмах. Промовляти слова молитви про Перемогу необхідно чітко і виразно, уявляючи радість Перемоги. Роз’яснити це і вірянам, присутнім у храмі. Тоді з кожного храму буде здійматися спільна молитва до Господа, а Він відповість сторицею. В цьому й полягає один із Законів Всесвіту.
«Я впав з мотоцикла. Рана на лікті довго не заживає. Щось порадите?» Віктор, м. Хмельницький.
Візьміть 6 столових ложок рідкого меду, змішайте з 2 столовими ложками риб’ячого жиру, покладіть на добу в темне місце, потім влийте 6 столових ложок соку каланхое. Настояти 2 дні. Накладати на хворе місце пов’язки, змочені цією маззю.
«Порадьте щось із трав при безсонні, щоб не пити пігулки». Галина, с. Лютарівка.
Зробіть з шишок хмелю подушку, дуже ефективно діє. Коли не користуєтесь подушкою, зберігайте її щільно запакованою.
Допомагає при безсонні цибуля. Потрібно з’їдати одну цибулину, коли лягаєте спати.
«У мене цукровий діабет. Порадьте якісь рослини, щоб зменшити рівень цукру в крові». Наталія Василівна, м. Ізяслав.
100 г зерна пшениці залийте водою. Коли з’являться паростки висотою 1 мм, промийте їх і пропустіть через м’ясорубку. Додайте за смаком рослинну олію. Їсти вранці натщесерце.
«Часто вдень і вночі чую в хаті якісь звуки. Стук у стіну. Я звикла, але часом моторошно». Віра, смт Антоніни.
У тій кімнаті, де це проявляється, покладіть склянку з оцтом і додайте камфору або азотну кислоту. Результат повинен бути, в іншому випадку подзвоніть у «Цілитель».
Хай Господь допомагає!