Надрукувати
Категорія: Поради
Перегляди: 393

Лікувальні властивості гвоздики широко використовуються в китайській медицині. Ця запашна спеція здатна вилікувати багато хвороб завдяки унікальному складу.

Для очищення від паразитів. Потрібно лише розжувати кілька бутонів сушеної гвоздики за 30 хвилин до їди, 2 рази на день.
Якщо взяти за звичку жувати цю суху пряність кожен день, можна забути про стоматит, пародонтоз, запалення ясен.
Ефірні олії, які є в гвоздиці, приберуть неприємний запах з рота і не дадуть йому з’явитися знову. Це натуральний засіб, який набагато ефективніший звичайних ополіскувачів для ротової порожнини!
Якщо помітили перші ознаки ангіни або запалення горла, пожуйте 2-3 маленькі гвоздики. Горло перестане боліти, хвороба буде зупинена.
Гвоздика допоможе посилити травні процеси і налагодити роботу шлунково-кишкового тракту. Для цього потрібно розжувати 2 бутони гвоздики з 1 ч. л. меду за 15 хвилин до прийому їжі.
Протипоказана при виразці шлунка і дванадцятипалої кишки, а також при підвищеному кров’яному тиску не можна застосовувати цей метод.
Також гвоздика вилікує коліт, метеоризм, допоможе впоратися з гастритом зі зниженою кислотністю.
У складі гвоздики присутній евгенол, який уповільнює зростання ракових клітин і перешкоджає появі нових. У кого погана спадковість, така профілактика дуже доречна: спеція допоможе поліпшити загальний стан організму і запобігти хворобі.
При пониженому тиску, спробуйте використовувати гвоздику. Варто розжувати кілька маленьких сухих бутончиків, і ефект буде кращий, ніж від кави. Мине головний біль, який супроводжує низький тиск, підуть млявість і запаморочення.
Щоб визначити якість гвоздики, киньте її в воду з силою. Сухий бутон повинен потонути, або ж буде плавати вертикально, суцвіттям вгору. Якщо гвоздика плаває горизонтально, вона вже не має лікувальних властивостей. Це ознака того, що ефірні олії повністю зникли.