«Часто хворію на грип. Підкажіть, як запобігти захворюванню?». Ніна, смт Антоніни.
Перемеліть на м’ясорубці сало з часником. Намащуйте на хліб і вживайте на здоров’я. Це — профілактика і лікування грипу, а також зміцнення імунної системи.
Грип не любить цибулі. Пийте чаї з малиною, медом, із перемеленими з медом ягодами калини.
Дві столові ложки соснових бруньок звечора покласти в термос і залити 2 склянками окропу. Вранці процідити. В проціджений відвар додати 2 столові ложки меду і пити по пів склянки 4 рази на день за 30 хв до їди.
«Шість років хворію цукровим діабетом другого типу. Приймаю ліки. Та, може, використовувати лікарські трави?». Емілія, м. Красилів.
Діабет такого типу в багатьох випадках піддається успішному лікуванню без застосування інсуліну. Людина з ЦД повинна чітко усвідомити, що її здоров’я і подальше життя майже повністю залежить від її поведінки, способу життя.
За 6 років лікування, думаю ви вже вивчили, що можна вживати, а що протипоказано, а тому дам лише декілька рецептів з лікарських трав.
Старайтеся використовувати в їжу грецькі горіхи, ягоди ожини, яблука з низьким вмістом цукру, відвар з ягід горобини звичайної.
2 ст. л. горобини звичайної і 1 ст. л. плодів шипшини залити 2 склянками окропу, настояти 2 години, пити як воду. Плоди шипшини перед заварюванням бажано ножицями розрізати навпіл, або розтовкти в ступці.
Зараз можна заготовити бруньки берези. Дві столові ложки бруньок залити 2 склянками окропу. Настояти 6 годин. Пити по пів склянки 4 рази на день за 30 хв до їжі. Дітям при необхідності можна давати по столовій ложці тричі на день.
Цукрознижувальні властивості мають рослини: подорожник, липа, ожина, чорниця, насіння льону, спориш, звіробій, корінці пирію повзучого, ягоди та листя малини, суниці, шипшини. Заготовляйте ці та інші лікарські трави і використовуйте на здоров’я.
«Чула, що при епілепсії допомагають вишні. Чи правда це?». Ольга Матвіївна, м. Деражня.
У народі з лікувальною метою використовують плодоніжки вишні, насіння з вишневих кісточок, сік та вишневий клей, корені. При епілепсії, психічних захворюваннях, кашлю, астмі, бронхіті допомагають плоди вишні. Для цього 100 г плодів залити 0,5 л води і на слабкому вогні випарити 1/3 частину об’єму рідини. Випивати протягом дня.
«У моєї дочки помер чоловік і після цього у неї з’явилися проблеми з психікою. Кажуть, що вона одержима. Вже всюди її возили. Приступи бувають 1-2 рази на тиждень. Як їй допомогти?». Феодосія, м. Хмельницький.
Потрібно частіше бувати на церковних службах у храмі, сповідуватися та причащатися. Контролювати свої думки, тому, що на появу їх можуть діяти злі духи. Дотримуватися посту, і дуже важливо знайти собі духовного наставника — порядну, розумну, віруючу людину, яка б допомогла позбутися цієї недуги.
Травознаї у таких випадках рекомендують не вживати спиртних напоїв, кави, міцного чаю, яловичини і свинини. Не палити цигарок. Менше часу проводити біля телевізора. Більше часу бувати на природі, на свіжому повітрі. Позитивно впливають обтирання вологим рушником. Влітку ходити босим по землі. Носити на грудях освячений у церкві хрестик.
Купіть корінь левзеї сафлоровидної. 50 г кореня 10 днів настояти в 0,5 л горілки, в теплому темному місці періодично збовтуючи. Процідити. Пити по чайній ложці 3 рази на день за 30 хв до їжі.
Хай Господь всіх благословить!