Надрукувати
Категорія: Поради
Перегляди: 295

1 травня 2023 року почав діяти Закон «Про одноразову грошову допомогу за шкоду життю та здоров’ю, завдану працівникам об’єктів критичної інфраструктури, державним службовцям, посадовим особам місцевого самоврядування внаслідок військової агресії російської редерації проти України».

Право на призначення і виплату одноразової грошової допомоги за шкоду життю та здоров’ю мають особи:

У разі загибелі (смерті) осіб, зазначених вище, одноразова грошова допомога за шкоду життю та здоров’ю призначається і виплачується членам їхніх сімей.
До членів сімей загиблих (померлих) осіб належать:

Розмір одноразової грошової допомоги:

До початку літа 2023 року Кабінет Міністрів має забезпечити ухвалення нормативно-правових актів, необхідних для реалізації цього закону. Тобто, перелік об’єктів критичної інфраструктури, на працівників яких поширюється дія цього Закону, детальна процедура призначення та виплати одноразової грошової допомоги мають бути визначені найближчим часом.
Юристи Українського ветеранського фонду Мінветеранів безоплатно проконсультують вас з приводу отримання грошової допомоги, посвідчень та інших питань. Для цього перейдіть за посиланням і залиште заявку: https://veteranfund.com.ua/legal_consultations/legal-online/
Подавати запити на допомогу можна щодня та цілодобово. Консультації надаються щодня, безоплатно, у робочі дні з 9:00 до 18:00.