Надрукувати
Категорія: Поради
Перегляди: 1167

Допомогти хворим на нецукровий діабет може звичайний горох.

Для цього його слід подрібнити на борошно (воно багате на глютамінову кислоту, яка поліпшує живлення головного мозку, нормалізує обмін речовин, лікує навіть атеросклероз) і вживати його з лікувальною метою.
Для лікування цієї недуги корисна дивина скіпетровидна (коров’як). Однак не вся рослина, а лише її коріння. Дивину можна збирати восени або рано навесні. Накопати, висушити, подрібнити і зробити настій.
Є у природі чудова рослина — вербена лікарська. Нею зцілюють чимало захворювань, застосовують як кровоочисний засіб. Зарадить вона і у випадку нецукрового діабету. Крім того, готуючи страви, не викидайте квасолиння, бо з цього бадилля також можна приготувати ліки, від споживання яких нормалізується вміст цукру і тиск.
З успіхом застосовують також корінь лопуха справжнього. Можна користуватися такою рослиною, як сокирки польові. Це багатьом відомі рогаті волошки, які цвітуть у житі. Тож можна назбирати квітів сокирок і зробити з них ліки. Але треба обов’язково зважати на те, що сокирки — отруйна рослина, тож користуватися нею треба обережно.
Що стосується дієт та особливостей харчування... Безперечно, людям, у яких хвора підшлункова залоза, обов’язково потрібно дотримуватися дієти, її має підібрати сам хворий. Неправильно вважати, що при панкреатиті, скажімо, не можна споживати молочні продукти (я раджу частіше вживати кисломолочні продукти, нежирну сметану) або їсти капусту. Бо в одних людей підшлункова залоза реагує на капусту, груші, яблука (тоді краще споживати печені, а не свіжі яблука), інших — на редиску і свіжі овочі. Кожна людина — це окрема планета, і в кожної — свій золотник.
Проте якщо хворий відмовиться від вживання цукру, солодких страв, печива, здобної випічки — то точно не зашкодить своєму організмові, а дасть йому можливість спрямувати всі сили на боротьбу з хворобою.