Абонплата — доволі підступна річ: користуєшся ти послугою чи ні — треба платити. Поки нам усім щастить, що не запровадили цей механізм для газо- та електропостачання. Хоча розмови про таку неприємність точаться останніми роками. Але у сфері зв’язку абонплата — це «традиція». Ми її платили завжди й платитимемо надалі. Але іноді цей обов’язковий платіж стає доволі обтяжливим бо, якщо покинув домівку надовго, телефоном не користуєшся, то гроші все одно треба віддавати.

До редакцій надійшов лист від мешканки села Мокіївці Шепетівського району Надії Іванівни  Рикульської: «Шановна газета «Подільські вісті»!
Я неодноразово зверталася по допомогу щодо ремонту телефону, а цього разу — про відключення. Я лежу в лікарні й ним не користуюся з 16 серпня 2017 року. Тому у зв’язку з хворобою прошу допомогти мені його відключити. Бо в мене нема чим заплатити борг перед зв’язківцями — пенсія йде на ліки.
Шановні журналісти, думаю, до мого прохання ви поставитеся з розумінням. Адже я сама не в змозі цього добитися, бо перебуваю в лікарні і не поїду до Шепетівки. А коли випишуть, то навіть не знаю. Сподіваюся на вашу допомогу.
До речі, дякую за статтю в «Цілителі» про яблучний оцет: я зараз ним користуюся!
Бажаю успіхів у обраній вами професії журналіста!».
Звісно, допомогти літній людині, яка перебуває в лікарні, ми були зобов’язані. Тому звернулися до Хмельницької філії ПАТ “Укртелеком” з проханням якось посприяти у вирішенні питання їхнього абонента, а нашого читача. Бо, зрозуміло, «заочно» відключати телефон — справа суперечлива. З іншого боку, якщо літня людина хворіє й  не в змозі оплатити борг, який накопичується з серпня, то потрібно приймати якесь зважене рішення.
Тому ми вдячні фахівцям філії, які наступного дня після нашого звернення повідомили, що телефон відключили, а оплату абоненту скоригують.
Ми ж  бажаємо здоров’я Надії Іванівні та якнайшвидшого одужання! Аби гроші витрачалися не на ліки, а на щось більш приємне.