Надрукувати
Категорія: Поради
Перегляди: 746

Нагадаємо, що в Україні з квітня 2017 року почала діяти програма “Доступні ліки”. За цей час пацієнти отримали ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми, а це понад 23 мільйони рецептів на суму більше 1 мільярда гривень.
Хмельниччина цього року на виконання програми “Доступні ліки” отримала субвенцію з державного бюджету у сумі понад 33 мільйони гривень.

Із серпня 2018 року Міністерство охорони здоров’я затвердило новий реєстр препаратів урядової програми. До оновленого реєстру ліків увійшов 261 препарат. 59 із цих препаратів пацієнти зможуть отримувати абсолютно безплатно (раніше у реєстрі було лише 239 препаратів загалом і 47 безоплатних). До списку безоплатних входять не лише препарати українських виробників, а й відомих іноземних компаній — зі Словенії, Швеції, Фінляндії тощо.
Насамкінець варто ще раз нагадати, що для того, аби отримати медикаменти за програмою “Доступні ліки”, вам треба звернутися до вашого сімейного лікаря, який повинен правильно виписати рецепт із зазначенням діючої речовини. З цим рецептом необхідно піти в аптеку (її адресу вам підкаже лікар, а на дверях аптеки обов’язково повинен бути напис “Доступні ліки”). Там ви отримаєте ліки безплатно або з частковою оплатою.
Не зволікайте, скористайтеся своїм правом. І будьте здорові.