Надрукувати
Категорія: Поради
Перегляди: 495

Овочі сімейства хрестоцвітих
Ви вже чули, наприклад, про корисні властивості броколі і про її здатність попереджати онкологічні захворювання.

Багато досліджень підтверджують, що вживання не тільки броколі, а й інших видів капусти (брюссельської, цвітної, качанної) позитивно позначається на роботі підшлункової залози і захищає її від можливої появи пухлини. Включайте капусту до раціону як мінімум двічі на тиждень: наприклад, приготуйте броколі на парі. Так ви будете впевнені, що забезпечуєте своєму організму і підшлунковій залозі все необхідне для нормального функціонування. Однак споживання хрестоцвітих не рекомендується при проблемах зі щитовидною залозою.
Відмова від куріння
Чи знаєте ви про те, що ризик розвитку раку підшлункової залози особливо високий серед курців? Завжди пам’ятайте про це і прийміть правильне рішення на користь свого здоров’я.
Ні – шкідливій їжі!
Що входить до групи шкідливих для травлення і підшлункової залози продуктів? Насамперед  це – їжа, приготована у фритюрі; напівфабрикати; цукор; фаст-фуд і готова їжа. Такі продукти містять велику концентрацію насичених жирів і шкідливих компонентів, що безпосереднім чином впливає на підшлункову залозу. Статистика показує, що неправильне харчування і шкідлива їжа все частіше призводять до появи раку підшлункової залози. Тому почніть харчуватися правильно вже сьогодні, змініть звички, скоротіть споживання алкоголю і виробіть здоровий план харчування.
Детокс і очищення підшлункової залози
Детоксикація дуже корисна для нормальної роботи підшлункової залози. Як ви вже знаєте, цей орган відповідає за синтез ензимів, які сприяють процесу травлення. Але якщо підшлункова залоза піддається впливу негативних факторів і засмічується токсинами, ми починаємо страждати від гормональних збоїв, що загрожує, наприклад, діабетом, іншими серйозними захворюваннями. Важливо знати, як можна очистити підшлункову від шкідливих субстанцій, і робити це регулярно.
Найпростіший спосіб – випивати 10 склянок чистої питної води щодня протягом трьох днів, також можна додати соки і настої, рекомендовані для поліпшення роботи підшлункової залози. Рідина допоможе запустити процес оновлення в організмі і вивести токсини.
Приймайте теплу ванну перед сном, розтираючи шкіру губкою, – це стимулює кровообіг і реактивує функціонування підшлункової.
Також протягом трьох днів детоксикації дотримуйтеся фруктової дієти з високим вмістом антиоксидантів, а саме: апельсинів, ківі, полуниці тощо. Так ви зможете очистити підшлункову залозу і зміцнити її.
Напої для зміцнення підшлункової залози
За натуральні соки підшлункова залоза буде вдячна вам. Вони підтримують цей орган в хорошій формі і сприяють його регенерації. Варто відзначити, що соки і напої із зелені й овочів краще вживати ввечері або під час прийому їжі, тоді як фруктові соки ідеально підходять для ранкового часу. При цьому краще випивати їх натщесерце і відкласти сніданок на півгодини. І запам’ятайте: ніколи не додавайте в них цукор.