Надрукувати
Категорія: Поради
Перегляди: 390

Однією з головних причин, які призводять до тріщин на п’ятах, можна назвати брак догляду за шкірою на ступнях. Спочатку з’являються невеликі насічки, які з часом переростають у глибокі борозни тріщин. Але в деяких випадках з’явитися така проблема може через грибкові ураження, цукровий діабет, нестачу вітаміну А, неправильне взуття, збої в роботі щитовидної залози, зайву вагу.

Щоб не зіткнутися з проблемою тріщин на п’ятах, необхідно переглянути дієту і побільше вживати в їжу яловичої печінки, зелені різних видів, зелених яблук, інших продуктів, багатих залізом.
Якщо тріскаються і сохнуть п’яти, то що можна зробити в домашніх умовах?
Рекомендуються контрастні ванночки; ванночки з мила і соди для розм’якшення шкірних покривів; застосовуйте мазі на вазеліновій основі; мазі з антибіотиками (за призначенням лікаря); вітамінізовані креми; лікарські олії.
Пропонуємо зробити мазі від тріщин своїми руками.
Гліцеринова мазь
Для її приготування треба: 100 г олії оливи; 1 ст. л. бджолиного воску; 1 ст. л. гліцерину; 1 ст. л. олії обліпихи.
Оливкову олію нагріти до 40 градусів. Розчинити в ній віск і додати інші інгредієнти. Розмішати, перекласти в невелику ємність і зберігати в холодильнику. Така мазь застосовується після розпарювання і видалення ороговілого шару на ніч.
Мазь з борсукового жиру
Готуємо інгредієнти для приготування: 50 мл — борсукового жиру; 1 ст. л. — календули (подрібнені квіти); 1 ст. л. — подрібненої трави чистотілу.
На паровій бані розтопити борсуковий жир. Трави покрити окропом і залишити на 1 хв. для розпарювання. Набряклу масу покласти в розтоплений жир і варити 30 хв. Не допускати, щоб маса кипіла. Зберігати отриману мазь у холодильнику, використовувати на ніч.
Процедури і ванни
Ванночка з соком лимона і сіллю. На 3 літри гарячої води додати по 1 ст. л. соку лимона і морської солі. Ноги тримати в такій воді 20 хв., після можна змастити живильним аптечним або саморобним кремом.
Трав’яний відвар
Насипати в ємність 3 ст. л. квітів календули і листя кропиви. Залити все 3 л окропу, дати закипіти. Коли відвар охолоне до прийнятної температури, опустити в нього стопи і тримати 20 хв. До завершення нанести на обсохлі п’яти жирний крем. Такі процедури робити 3 рази на тиждень.