Звичайно, більшість городників скажуть, що потрібно враховувати сорти та час, в який збирали врожай, бо це й визначає, головним чином, скільки бурячок зберігатиметься.

Спершу дбаємо про придатне приміщення: воно має бути темним, оптимальна температура для зимового утримання буряка 0-2 ºC, а вологість повітря – 80-90 % - це важливо! Крім того, там, де він зберігається, обов’язково має вільно циркулювати повітря. А ємність, у яку помістили буряк, має бути захищена від промерзання.
Отже, деякі господарі буряк зберігають у погребі чи підвалі, уклавши його в два-три шари поверх картоплі. Цей спосіб дуже вдалий, бо вирішує відразу дві проблеми: буряк, вбираючи вологу, яку виділяє картопля, не сохне, а картопля при цьому не гниє.
А ще добре зберігається врожай буряку в ящику з піском. Але лише за умови, що коренеплоди не торкатимуться один одного. Єдине, що потрібно, це стежити, щоб пісок був сухим. До речі, якщо немає піску, то можна використовувати тирсу, стружки чи торф. Або просто скласти буряк у ящики, для кращого збереження припудривши коренеплоди просіяною золою чи обвалявши їх у крейдовому порошку.
Варто й розповісти, як зберігати буряк в житловому приміщенні, якщо немає підвалу чи льоху.
Якщо, до прикладу, ваш балкон утеплений і температура в ньому не опускається нижче 0 ºC, то складіть буряк у ящик без отворів, пересипте коренеплоди піском, встановіть ящик на лист пінопласту. Проте тримайте під рукою старі ковдри чи пальта, якщо вдарять сильні морози. Можна помістити ящик із пересипаним піском буряком в комору, якщо така є. Знову ж таки, слідкуйте, щоб пісок не був мокрим. Можна також загорнути кожен бурячок у фольгу чи в пергамент, скласти в овочевий ящик холодильника, де він зберігатиметься до трьох місяців..