Призов осіб офіцерського складу

Міноборони опублікувало наказ про призов осіб офіцерського складу в травні-червні 2021 року. У цей період планується призвати 300 осіб строком на 18 місяців за відповідними військово-обліковими спеціальностями, що визначені в додатку 1 до наказу.

Джерело: наказ МОУ від 24 травня 2021 року № 126 (https://www.mil.gov.ua/con.../mou_orders/mou_2021/126_nm.pdf)

Подайте свої пропозиції щодо зміни процедури надання фінансової підтримки особам з інвалідністю, постраждалим унаслідок дії вибухонебезпечних предметів

До 7 червня 2021 року ви можете подати свої пропозиції та зауваження до проєкту постанови Кабміну, який має на меті врегулювати питання призначення і виплати одноразової компенсації та щорічної допомоги особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, які постраждали внаслідок дії вибухонебезпечних предметів.

Проєкт порядку визначає такі розміри компенсації:

- особі з інвалідністю І групи — у 5-кратному розмірі прожиткового мінімуму, установленого на 1 січня поточного року для осіб, які втратили працездатність (наприклад, у 2021 році ця сума складатиме 8845 грн.);

- особі з інвалідністю ІІ групи — у 4-кратному розмірі (у 2021 році — 7076 грн.);

- особі з інвалідністю ІІІ групи — у 3-кратному розмірі (у 2021 році — 5307 грн.);

- дитині з інвалідністю підгрупи А до 18 років — у 5-кратному розмірі;

- дитині з інвалідністю підгрупи Б до 18 років — у 4-кратному розмірі.

Також Мінсоцполітики пропонує надавати допомогу на оздоровлення в таких розмірах:

- особам з інвалідністю I або II групи, дітям з інвалідністю підгрупи А або Б ‒ 40 % розміру прожиткового мінімуму, установленого на 1 січня поточного року для осіб, які втратили працездатність (наприклад, у 2021 році ця сума складатиме 707,6 грн);

- особам з інвалідністю III групи — 35 % (у 2021 році — 619,15).

У разі підтримки урядом постанова набирає чинності 1 січня 2022 року.

Порядок надання одноразової компенсації (https://www.msp.gov.ua/.../project.../2021/p1-2405.rtf), порядок надання щорічної допомоги на оздоровлення вказаним особам (https://www.msp.gov.ua/.../project.../2021/p2-2405.rtf) та пояснювальна записка до них за посиланнями (https://www.msp.gov.ua/.../project.../2021/pz-2405.rtf).

Пропозиції та зауваження можна подати до 07 червня 2021 року за адресою: 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 8/10; e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Нагадаємо, що 21 травня 2021 року парламент прийняв закон (р. № 3573, зараз перебуває на підписі в Президента), що пропонує підвищити на 50 % розмір державної соціальної допомоги дітям з інвалідністю віком до 18 років, якщо вони постраждали внаслідок дії вибухонебезпечних предметів. Розмір такої допомоги станом на 1 січня 2021 року складатиме 1 857, 45 грн.

Стратегічний оборонний бюлетень України

Міноборони в себе на вебсайті опублікувало оголошення про проведення громадського обговорення щодо проєкту указу Президента України “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України “Про Стратегічний оборонний бюлетень України”.

Проєкт містить: основні напрями реалізації воєнної політики України; перспективну модель ЗСУ та інших складових сил оборони та вимоги до її побудови, місію та візію сил оборони зразка 2030 року; основні спроможності сил оборони, яких необхідно досягти;

- стратегічні цілі розвитку сил оборони на період до 2025 року, основні завдання та очікувані результати щодо їх досягнення.

Також проєкт визначає основні поняття у вказаній сфері та ілюструє систему об'єднаного керівництва через схему з формулюванням основних принципів управління.

Проєкт указу Президента України за посиланням (https://www.mil.gov.ua/content/pdf/up_rrnb.pdf). На вебсайті міністерства не вказано кінцевих строків подання пропозицій та зауважень до проєкту.

Контактна інформація: Міністерство оборони України, 03168, м. Київ-168, Повітрофлотський проспект, 6; E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., тел.факс (044) 226-20-15.

Фестиваль «Донеччина зустрічає своїх захисників / Карачун - фест»

4-5 липня 2021 року відбудеться фестиваль «Донеччина зустрічає своїх захисників / Карачун - фест» на горі Карачун м. Краматорськ Донецької області. Всеукраїнська акція, спрямована на створення платформи для зустрічі та спілкування ветеранів АТО/ООС, волонтерів, людей, які звільняли міста від бойовиків і продовжують захищати Україну нині.

Під час фестивалю відбудеться акустичний концерт, виставка воєнної техніки та діятимуть тематичні локації. Більше про фестиваль читайте на фейсбук сторінці - Донеччина зустрічає своїх захисників

Історія виплати до 5 травня

Перше відео присвячене історії виплати до 5 травня. Яким має бути розмір виплати, чому держава не виконує рішення Конституційного та Верховного судів? Для того, щоб дати відповідь на це питання, потрібно перенестися в 1999 рік. https://www.youtube.com/watch?v=AocaJ1zAo8I

 Зміни в кредитних пільгах для військовослужбовців

Що робити, якщо ваші права були порушені? Читайте наше роз'яснення за посиланням. (https://legal100.org.ua/zmini-v-kreditnih-pilgah-dlya.../)