Упродовж кількох десятиліть ім’я Марсі Каптур не зникає з передовиць світових ЗМІ та  новинних ефірів. Це перша етнічна українка в Конгресі США, нині  співголова групи підтримки України в Палаті представників США. 20 разів поспіль, починаючи від 1982 року, вона обиралася в Палату представників конгресу і має титул жінки, яка працює у цій сфері найбільше серед усіх жінок Америки. Часто її ім’я зустрічається в контексті лобіювання питань України на світовій арені. 

Сприймаючи Марсі Каптур як видатного політика українського походження, нагадаємо, що її українське коріння сягає Хмельниччини, маленького лісового села Буртин, що нині входить до складу Понінківської ОТГ. Ще в далекі дореволюційні часи її родина покинула рідний Буртин у пошуках кращого життя. А Марсі Каптур народилася 17 червня 1946 року у Толедо (Огайо), в цьому році вона святкуватиме 75-літній ювілей.
Усі роки підтримка України є одним із головних завдань Марсі Каптур.
Вона є автором Закону на підтримку України, неодноразово з високих трибун закликає США і країни Заходу підтримувати Україну.
Із часу створення у 1997 році благодійного фонду «Анастазія» для матеріальної підтримки збіднілих українців, напевно, не було і року, щоб закордонні посилки із цінними речами не відправлялися на Хмельниччину. З дня на день буртинчани чекають від благодійниці уже другої в цьому році посилки із цінними подарунками. У першій посилці надійшли велосипеди, які буртинський старостат розділив між тими, хто найбільш потребує, та возики для господарських потреб, які поповнили комунальне господарство установ села.
До прикладу, представлений в Україні проект «Зерна надії» спрямований на підтримку приватного сільськогосподарського бізнесу українських жінок та його просування на міжнародному ринку. Не менш прихильне її ставлення і до жінок, які роблять політичну кар’єру. Вже кілька разів вона була ініціатором обміну досвідом між українськими та американськими громадами та їх політичними лідерами. Представниці політичного бомонду, очільниці двох громад з Полонського краю, Алла Салацька та Станіслава Островська мали нагоду особистих зустрічей з поважною кон- сгресменкою під час подібних візитів.

Заморська землячка допомагає і молодому поколінню Буртина. Кілька випускників здобували вищу освіту у вишах України за грантовими коштами Марсі Каптур. За її сприяння у школі Буртина кілька днів працювали американські волонтери із програмою, що сприяла вивченню школярами азів світової економіки та фінансів. А нещодавно Марсі Каптур відгукнулася на прохання старостату та вчительського колективу школи щодо грошової відзнаки учнів, які найкраще знають англійську мову. Марсі Каптур пам’ятає і шанує своє українське коріння, рідну Україну, яка в силу історичних причин стала їй далекою. Саме американській конгресменці належать слова про Україну: «Не можна перемогти народ, який відмовляється стати на коліна».