Человек ест мухомор. выборочный фокус. природа. | Премиум Фото

А ви знали, що дітям до 12 років, людям похилого віку та вагітним жінкам не можна вживати грибів?

Клінічні симптоми, які виникають після вживання отруйних грибів, поділяють на ранні — від 30 хв до 6 год та пізні — виникають через 6 годин та декількох діб після їх прийому. Клінічна картина пацієнтів з інтоксикацією отруйними грибами залежить в основному від виду вживаного гриба, починаючи від легкої шлунково-кишкової симптоматики й закінчуючи порушенням роботи внутрішніх органів (печінки, нирок), центральної нервової системи та смерті. Наступний фактор, що впливає на токсичність — вік гриба та спосіб його приготування.
Симптоми отруєння грибами: нудота, блювання, біль у животі, діарея, слабкість, запаморочення, головний біль, пітливість, непритомність, брадикардія, тахікардія, задишка, підвищена температура тіла, сухість в роті, помутніння в очах, тремор, галюцинації, судоми.
Невідкладна допомога. Зберігайте спокій. За можливості промийте шлунок перекип’яченою водою. Вживайте велику кількість рідини невеликими порціями. Госпіталізуйте хворого до медичного закладу або викличте швидку медичну допомогу.