Часто перед Новим Роком ми підбиваємо підсумки минулого та мріємо все змінити у майбутньому. Як створити план, який ви реально зможете виконати впродовж року?

Для початку проаналізуйте свій минулий рік. Що з запланованого вдалося? Що ні? Чому? Які приємні моменти ви можете пригадати? Що змушувало вас радіти? Чого ви досягли за рік? У якій сфері життя вдалося реалізуватися найбільше? Які знайомства ви завели? Який досвід отримали?

З погляду на пережитий рік буде легше сформувати плани на майбутнє. Можливо залишилися цілі, які ви не довели до кінця? Тоді варто змінити формулювання бажаного. Зазначте більш чітко та детально вашу мету.

Створіть собі комфортні умови та починайте прописувати плани на майбутній рік. Постарайтеся ставити реальні цілі, яких ви могли б досягти. Коли завершите, виділіть одну найбажанішу мету, вона стане вашим орієнтиром та буде задавати мотивацію.

Після цього перевірте значущість кожного пункту плану. Так ви зможете вичистити не зовсім актуальні цілі, які ви собі ставите. Коли пройдете етап чистки поділіть усі плани на 6 секцій: сім’я, робота, відносини, гроші, інтереси, духовний розвиток.

Варто зазначити, що деколи ми можемо не досягати цілей лише через те, що вони не підпадають під наші реальні можливості в обмеженому часі, тоді їх краще переформувати. До прикладу, якщо ви поставили мету пробігти за рік 1200 км, то вам потрібно буде пробігати за тиждень 25 км. Тоді перед вами постане два запитання: «Чи можу я стільки бігати протягом року?» і «Чи потрібно мені це насправді?».

Для того щоб виповнити всі задачі важливо не тільки їх визначити, а і зрозуміти як їх досягти. Таким чином до кожного пункту плану потрібно буде скласти окремий підплан і починати діяти.

Обов’язково підтримуйте себе та пишайтеся своїми досягненнями, старайтеся зосереджуватися на тому що ви зробили, а не на тому, чого не зробили. Пам’ятайте, ви завжди в праві відкоригувати свої плани, адже ніхто не ідеальний. Варто розуміти різницю між виходом за зону комфорту та вигоранням. Ну і звичайно вірте в себе, знаходьте нові мотивації для здійснення ваших бажань і все обов’язково вийде!