Надрукувати
Категорія: Поради
Перегляди: 577

Сучасна метушня завжди давалася людям непросто. Багато справ, постійні перегони, аби встигати все і навіть більше. Треба і працювати, і будинок у затишку підтримувати, і приділяти увагу власному розвитку та ще встигнути відпочити... Так багато стресу. Де ж його подіти?

Кімната гніву – безпечний простір, який дозволяє скинути всю накопичену агресію за лічені хвилини. Ідея її створення виникла у двох друзів Ярослава та Олександра, які таким чином вирішили допомогти людям проживати непрості емоції екологічним шляхом. Коли хлопці повернулися із заробітків у Чехії та у них було достатньо капіталу, вони інвестувати його у важливу справу.
Загалом таких просторів для вивільнення негативних емоцій в Україні лише три, у Києві, Харкові та з недавнього часу в Хмельницькому. За словами Ярослава, друзі швидко загорілися ідеєю та уже через тиждень відшукали вдале приміщення. Після чого всього через місяць хлопці офіційно відкрили Кімнату гніву.
Приміщення створене у стилі андеграунд. «Ми просто пофарбували стіни, на що витратили 43 літри чорної фарби, після чого прийшли наші друзі художники та розмалювали все у своєму стилі», – говорить Ярослав.
«Кімната гніву – це найпростіший спосіб допомогти людині. Найбільша кількість негативних емоцій, які ми проживаємо – це гнів і злість. Їх у нашому просторі можна позбутися за 15 хвилин», – коментує Ярослав.
Аби потрапити у Кімнату гніву, вам потрібно попередньо записатися та обрати «бокс трощення». У переліку представлені різні варіанти, залежно від наповнення та вашого бюджету. Також у вас є можливість створити власний бокс та обрати реквізит самостійно за попередньою домовленістю. Взагалі ви можете там побити кувалдою тарілки, пляшки, манекени, різноманітну техніку тощо. До речі, приміщення звукоізольоване, тому можна там спокійно покричати, чи голосно увімкнкути музику.
Раніше хлопці знаходили предмети для реквізиту на ОЛХ, проте все частіше їм пропонують різні речі люди, які знають про Кімнату гніву, тому, якщо ви в процесі генерального прибирання та не знаєте куди подіти старі речі, які можна знищити, то звертайтеся до простору, де проживається агресія. Ярослав зазначив, що за таку допомогу хлопці віддячують приємними бонусами.
Загалом час перебування у Кімнаті гніву залежить від обставин: який «бокс трощення» ви оберете та кількість записів протягом дня. Поки що найдовший візит тривав протягом 2,5 години. А найбільша кількість візитів за день була 6.
Варто зазначити, що в самій кімнаті немає жодних приладів спостереження. Такі умови були створені для комфорту людей, аби вони не соромилися випускати емоції на повну, як їм захочеться.
Звичайно ж, що є відповідні правила безпеки, які відвідувач зобов’язаний підписати перед входом до кімнати.
Стосовно вікових обмежень, їх немає, проте є відповідні умови. Діти до 16 років можуть користуватися Кімнатою гніву лише за присутності батьків, а підлітки з 16 до 18 років можуть викидати свої емоції за попереднього дозволу батьків.
Як з’ясувалося, найчастішими відвідувачами Кімнати гніву є пари. До прикладу, жінка дарує своєму чоловікові похід у цей простір, і вони разом позбавляються від негативу.
«Якщо ви потрапили до нас вперше, не замислюйтеся ні про що. Просто беріть і починайте трощити, а коли увійдете в кураж, то круто проведете час, присвячений позбавленню агресії, – радить Ярослав. – Цей стартап був створений з метою допомогти людям. Нам дуже приємні відгуки від щасливих людей, як тільки вони виходять з Кімнати гніву та починають захоплено розповідати про свої емоції».