Конкурсний відбір до складу Наглядової ради Українського ветеранського фонду
Міністерство у справах ветеранів України оголошує конкурсний відбір серед представників громадських об’єднань до складу Наглядової ради бюджетної установи “Український ветеранський фонд”.

Для участі в конкурсі потрібно подати документи (у форматі pdf та word) до 23:59 5 лютого 2022 року на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. Заяви про участь у конкурсі розглядатимуться лише, якщо буде надіслано повний пакет документів.
Діяльність передбачається на громадських засадах строком на 3 роки.
Умови відбору та зразок заяви за посиланням.

Серіал “Як знайти бажану роботу після військової служби”
18 січня 2022 року відбулася презентація освітнього серіалу для військовослужбовців “Як знайти бажану роботу після військової служби”, який створено ГО “Зелена Смуга” у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України, Міністерством у справах ветеранів України, компанією INDIGO Tech Recruiters, Work.ua. Серіал представлено на порталі Дія. Цифрова освіта.
Освітній курс містить 7 серій тривалістю 8-12 хвилин, які допоможуть розібратися в головних інструментах ефективної профорієнтації, складання резюме, правильного пошуку роботи, підготовки до співбесіди та успішного її проходження. У кожній із серій учасники бойових дій, психологи, власники компаній розповідають про власний досвід і дають корисні практичні поради.
Курс доступний за посиланням.

День вшанування захисників Донецького аеропорту
Щороку 20 січня відзначатиметься День вшанування захисників Донецького аеропорту. Протягом січня кожного року здійснюватиметься організація та проведення урочистих і пам’ятних заходів у меморіальному комплексі на території МОУ, а також тематичних зустрічей, лекцій, книжкових виставок, переглядів та обговорень документальних фільмів, кінохронік у військових частинах ЗС України, вищих військових навчальних закладах, бібліотеках тощо.
Джерело: спільний наказ Міністра оборони України та Головнокомандувача ЗСУ № 21/24 від 20.01.2022.

Новий порядок здійснення реабілітаційних заходів
Порядок визначає, що реабілітаційні заходи з надання послуг — це система медичних, психологічних, педагогічних, фізичних, професійних, трудових, фізкультурно-спортивних, соціально-побутових заходів, якими здійснюється комплексна реабілітація отримувачів, спрямованих на надання особам допомоги у відновленні та компенсації порушених або втрачених функцій організму для досягнення і підтримання соціальної та матеріальної незалежності, трудової адаптації та інтеграції в суспільство, заходів із реабілітації у сфері охорони здоров’я.
Для отримання послуг потрібно подати заяву (можна надсилати поштою) до виконавчого органу сільської, селищної, міської, районної у місті ради або до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення районної, районної у м. Києві держадміністрації.
Отримувачі можуть самостійно обирати заклад із числа державних, комунальних, приватних реабілітаційних закладів.
Джерело: постанова КМУ від 19 січня 2022 р. № 31.

Посібник “Військовий імунітет у цивільній кар’єрі”
ГО “Центр зайнятості вільних людей” розробила посібник, який має на меті допомогти ветеранам навчитися правильно застосовувати свій військовий досвід під час пошуків роботи, адже містить покрокову інструкцію до успішного працевлаштування. Посібник допоможе самостійно пропрацювати свій досвід, покаже, як його описати в резюме й презентувати роботодавцю на співбесіді.
Посилання на посібник