Надрукувати
Категорія: Поради
Перегляди: 453

Тримати оборону має кожен громадянин України. Ми, ясна річ, маємо сподіватися на наших військових, наших захисників, які відбивають з усіх сил атаки кремлівської наволочі. Проте ми можемо й самі зупиняти російських окупантів будь-якими можливими способами. Так, до прикладу, рецептом справжньої народної зброї — коктейля Молотова (а нині «Бандера-смузі») — поділився нещодавно на своїй сторінці у мережі Facebook секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

Він, зокрема, зазначив: «Поки наші партнери завантажать літаки, вагони та авто зброєю для України — готуємо для російської сволоти наш фірмовий «братський» подарунок. Озброюємося, готуємося і знищуємо окупантів!»
Що потрібно для приготування коктейлю?
lСкляна пляшка ємністю 0,5 чи 1 літр. Найкраще використовувати пляшки з тонкими стінками, оскільки вони швидше розбиваються. Це потрібно для того, щоб пристрій спрацював.

Як приготувати?
Додайте пінопласт до ацетону і розмішуйте суміш до повного розчинення, вона повинна вийти густою. На одну порцію потрібно 100 г ацетону. Пінопласту потрібно якнайбільше. Потім додайте бензин у співвідношенні 1:1. Скляну пляшку заповніть речовиною у співвідношенні 3/4. Одну половину ґноту вставте всередину пляшки, аби він просочився рідиною. Іншою половиною міцно забийте шийку пляшки, аби рідина не протекла. Обмотайте шийку ганчіркою, скотчем, щоб не обпектися, коли кидатимете. Кінець ґноту, що стирчатиме назовні, не робіть довгим — 5 сантиметрів вистачить. Не змочуйте його одразу — робіть це незадовго до того, як кинути коктейль. Підпалюйте ґніт запальничкою та жбурляйте в ціль.
Важливі поради
Якщо не збираєтеся одразу використовувати «Бандера-смузі» за призначенням, закрийте пляшку пробкою чи закруткою. Однак з кожною годиною суміш всередині стає менш дієвою, оскільки починає розпадатися на шари: легші елементи залишаються нагорі, більш важкі осідають унизу.
Не підпалюйте ґніт заздалегідь. Робіть це одразу перед тим, як кинути коктейль у ціль.
Смужка ганчірки не переносить вогонь всередину пляшки — рідина спалахує, коли пляшка вже розбита.
Використовуйте «Бандера-смузі» лише проти цілей, об які реально може розбитися скло.
Обов’язково подбайте про техніку безпеки
Під час виготовлення поблизу не має бути відкритих джерел вогню.
Виготовляйте коктейлі на свіжому повітрі чи в приміщеннях, що провітрюються, оскільки пари ацетону та бензину можуть бути шкідливими для вашого здоров’я.
Залишайте сухим кінець ґноту, допоки не збираєтеся жбурнути коктейль. Після виготовлення коктейлю ретельно вимийте руки. Під час його використання одягайте рукавички.
ВАЖЛИВО! Будьте обережні, використовуйте ці горючі суміші виключно в разі загрози, щоб захистити себе та свої родини.