Надрукувати
Категорія: Поради
Перегляди: 1832

Занедужавши, ми відразу біжимо в аптеку й викладаємо гроші за дорогі ліки, тоді як у багатьох випадках можна було б обійтися звичайною сіллю, що в нас на кухні завжди під рукою.
Сіль — чудовий антисептик: якщо поранили палець і не обробили швидко поріз — попарте ранку в розчині солі (1 ч. ложка на 1 склянку окропу).

Болить горло? Приготуйте ефективне полоскання: 0,5 ч. ложки солі на склянку теплої води. Можна додати й 0,5 ч. ложки харчової соди.
При забиттях на хворе місце досить прикласти компрес із солі з оцтом.
При ревматизмі й ломоті в кістках спробуйте такий рецепт: сік редьки — 1/5 склянки, мед — 1 склянка, горілка-0,5 склянки, сіль-1 склянка. Усе добре змішати й втирати в проблемні місця.
Для збереження зубів треба щоранку смоктати 3 великих кристали морської солі, розтираючи їх язиком по зубах і яснах до повного розчинення.
Радикуліт, остеохондроз, біль у суглобах, запалення вуха лікують сіллю в такий спосіб. Розжарте на сухій сковороді невелику кількість солі, пересипте в мішечок із натуральної тканини, зав’яжіть його. Прикладайте гарячим, як тільки можна терпіти, до хворого місця й тримайте, поки сіль не охолоне.
При нежитю регулярно промивайте ніс солоною водою (1 ч. ложка кухонної або морської солі на 1 склянку теплої води): вона діє бактерицидно, зволожує слизову оболонку носа.
Можна приготувати краплі в ніс. Змішайте 0,5 ч. ложки йодованої солі, 250 мл кип’яченої води, 5 крапель екстракту евкаліпта й закапуйте в ніс по 5-7 крапель у кожну ніздрю 2-3 рази на день. За 3 дні нежить пройде. Якщо слизова носа дуже чутлива, додайте в розчин 1 ч. ложку обліпихової олії.
Запалилися мигдалини? Полощіть горло солоною водою вранці, а також після їди.
Для приготування полоскання на 0,5 склянки теплої води додайте 0,5 ч ложки солі. Сольовий розчин змиває слиз, видаляє залишки їжі, що осіли на мигдалинах.
Якщо після видалення зуба ранка не гоїться і кровоточить, додайте 1 ч. ложку солі на 0,5 склянки кип’яченої води, вмочіть ватку в розчин й прикладіть до хворого місця. Цю процедуру робіть кілька разів на день.
Якщо у вас на пальцях шишки, розчиніть 100 г йодованої солі в 900 мл води, покладіть у розчин вовняні шкарпетки або рукавички. Після того як речі добре просочаться розчином, висушіть їх на сонці. Шкарпетки носіть 10 днів замість кімнатних капців, а рукавички надягайте тільки на ніч. Потім усе виперіть і знову замочіть у сольовому розчині. Лікування продовжувати близько 3-4 місяців.
При грибку на ногах чисто вимиті й обсушені ступні добре посипте сіллю, особливо між пальцями, забинтуйте, надягніть шкарпетки й ляжте спати. Для лікування досить 2-3 процедур. Лікування повторюйте до повного зникнення грибка.