Надрукувати
Категорія: Поради
Перегляди: 551

Від початку війни в Україні російські загарбники та пропагандисти активно працюють над збором потрібних їм даних, намагаючись дезінформувати населення. Вони не лише встановлюють мітки на газових мережах області, а й навідуються та розносять у двори брехливі повідомлення начебто від газорозподільних компаній.

У цей складний час АТ «Хмельницькгаз» працює в посиленому режимі, працівники компанії цілодобово обстежують газові мережі по всій області на наявність можливих ворожих міток на газопроводах. Але, ясна річ, одночасно охопити всі мережі їм досить складно, тож газовики закликають громадян допомагати виявляти мітки на газопроводах. «Заради безпеки людей та збереження газопроводів — просимо всіх бути пильними та звертати увагу на газорозподільні мережі, будівлі газорегуляторних пунктів і шафових регуляторних пунктів на предмет наявності міток і маячків ворога та підозрілих предметів», — наголошують в АТ «Хмельницькгаз».

Якщо ви побачили мітку на газових мережах — одразу ж повідомляйте про це за номерами «104» та «102». Замастіть позначки землею чи глиною. Якщо це наліпки, то зірвіть їх. Адже від цього залежить насамперед безпека людей, а також без-
аварійне та безперебійне газопостачання.
Варто бути дуже уважними, бо є інформація, що під виглядом співробітників газової служби можуть орудувати невідомі ворожі особи.
«Наші клієнти повідомляють про непоодинокі факти щодо «візитів» невідомих осіб, які під виглядом газовиків вимагають доступ до лічильників газу для нібито зняття даних приладу обліку», — розповідають у газорозподільній компанії.
Будьте пильними, адже із введенням військового стану на території України, працівники Хмельницькгазу тимчасово НЕ ПРОВОДЯТЬ ЗНЯТТЯ ПОКАЗНИКІВ лічильників газу! Тому в разі підозри — телефонуйте за номером «102».
Крім того, необхідно звертати увагу на те, що всі працівники газорозподільної компанії одягнені в спецодяг та мають службові посвідчення працівника АТ «Хмельницькгаз», завірені печаткою підприємства та підписом керівника.
Як з’ясувалося, псевдогазівники можуть залишати споживачам газу повідомлення у дверях та хвіртках, однак насправді контролери-газівники не залишають жодних повідомлень клієнтам, адже не здійснюють візитів до них.
У цей напружений час, коли російський агресор зусібіч атакує Україну, ми маємо бути уважні до всіх деталей і за жодних обставин ніде не афішувати своїх особистих даних. Від цього залежить наше життя.