Надрукувати
Категорія: Поради
Перегляди: 764

Оповіщення резервістів про їх виклик для виконання обов’язків у військовому резерві здійснюється командирами військових частин у взаємодії з керівниками відповідних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП, колишні військкомати). Командирами військових частин, керівниками ТЦК та СП організовується інформування роботодавців резервістів, а також РДА, органів місцевого самоврядування про мету та можливі строки залучення резервістів до служби у військовому резерві або призову на військову службу(п. 33 Положення про проходження громадянами України служби у військовому резерві ЗСУ).

Представники ТЦК та СП  планують кілька етапів оповіщення:
обдзвін резервістів в телефонному режимі;
2) надання розпоряджень до виконавчих органів сільських, селищних, міських рад для проведення їх оповіщення за місцем реєстрації резервістів;
3) за місцем  фактичної роботи.
Якщо ви отримали повістку про мобілізацію необхідно повідомити про це роботодавця. Засвідчувати призов можуть: повістка, мобілізаційне розпорядження, запис про призов на військову службу у військовому квитку, копії документів про зарахування до особового складу військових частин, контракт про проходження військової служби тощо. Такий документ потрібно надати роботодавцю. Мобілізаційні розпорядження (повістки) можуть містити тільки термін, впродовж якого особі необхідно з’явитися на збірний пункт, та адресу, і не пояснювати, чи перебуватиме працівник на навчальних зборах, або його призивають на військову службу. В таких випадках, необхідним є надання роботодавцю документів, які підтверджують та роз’ясняють строки мобілізації працівника Досить часто на підприємства ТЦК та СП надсилають копію наказу про часткову мобілізацію та доводять його приписи до підприємств відповідно до мобілізаційних планів, що допомагає прискорити процедуру увільнення.
Якщо працівник підприємства був призваний на військову службу або уклав контракт підприємство має видати наказ про увільнення працівника від роботи зі збереженням середнього заробітку, місця роботи та посади після того, як буде отримано документи, що підтверджують призов (вступ) на службу (ст. 119 КЗпП).
У зв’язку з запровадження загальної мобілізації за Указом Президента України 69\2022 від 24 лютого 2022 року, призов здійснюється за описаним вище алгоритмом ТЦК та СП за сприяння командирів військових частин, місцевих органів виконавчої влади та підприємств, установ і організацій. Обов’язками підприємств, установ і організацій під час мобілізації є:
▪️ сприяти ТЦК та СП, Центральному управлінню та/або регіональним органам СБУ, відповідному підрозділу Служби зовнішньої розвідки України у їхній роботі в мирний час та в особливий період;
▪️ забезпечувати своєчасне прибуття працівників, які залучаються до виконання обов’язку щодо мобілізації на збірні пункти та до військових частин;
▪️ сприяти своїм працівникам, які є резервістами, у виконанні ними обов’язків служби у військовому резерві та своєчасному їх направленню до органів військового управління, військових частин.
Додатково! Як діяти, якщо залучили до трудової повинності або суспільно корисних робіт. Під час дії воєнного стану можуть запровадити трудову повинність для працездатних осіб, не залучених до роботи в оборонній сфері та сфері забезпечення життєдіяльності населення і не заброньованих за підприємствами на період дії воєнного стану. Таких осіб залучають:
▪️ до робіт, що мають оборонний характер;
▪️ ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, які виникли в період дії воєнного стану.
Якщо працівник повідомив, що його залучили до суспільно корисних робіт, видається наказ про збереження за працівником робочого місця або посади. Підстава — рішення місцевого органу влади або органу місцевого самоврядування. Всі рішення оприлюднюють на офіційний сайтах органів влади та органів місцевого самоврядування.