Надрукувати
Категорія: Поради
Перегляди: 543

Знайдіть дві півторалітрові пляшки з-під води і зробіть два розчини: содовий  та з лимонної кислоти. Пропорція:  0,5 л. води - 1 ст. л. соди/лимонної кислоти.  

Содовий розчин підпишіть маркером «ХЛОР», вкажіть стрілочку вujhe. Коли почуєте запах хлору, намочіть марлю, шарф, хутку чи носовички в цьому розчині і біжіть вгору. Якнайвище підійматеся!

Воду з лимонною кислотою підпишіть маркером «АМІАК». Стрілочку намалюйте до низу! Тобто, відчули запах аміаку, змочуєте ветош  цим розчином (якщо є окуляри чи маска для плавання, то якнайшвидше одягайте) і негайно тікайте вниз, у підвал, лягайте на підлогу...

Стрілочки малюємо для того, щоб не думати куди бігти, що і чим змочувати! Підготуйте все, нехай краще не знадобиться, але і шукати не будете, коли все буде під руками!

Йод та йодні таблетки п'ють при радіаційному забруднені.

Як діяти при отруєнні заріном. Якщо атака сталася зовні будинку - закрийте та заблокуйте всі вікна та двері, вимкніть системи кондиціонування, закрийте вентиляційні отвори, намагайтеся перебувати в найвищій точці будівлі.
Якщо газ розпилений всередині будинку - вийдіть на свіже повітря, знайдіть безпечне місце, намагайтеся перебувати на височинах, пагорбах.
Щойно будете в безпечному місці, зніміть одяг, покладіть його у пакет і зберігайте подалі від людей і тварин.
Прийміть душ та помийте домашніх тварин із великою кількістю води та мила. Зверніть особливу увагу на руки й обличчя, протріть повіки, вії, вуха.
Якщо очі подразнені та болять, промийте їх водою протягом 10-15 хв. Якщо зарін потрапив в шлунок - потрібно його промити і випити рідини.
При важкому ураженні - викликати бригаду швидкої допомоги.

Якщо все приготовлено, то не так і страшно! Передайте це  повідомлення рідним та друзям! Вистоїмо! До Перемоги!