Дитинство для кожного з нас асоціюється із безтурботністю, щастям, радістю. На жаль, дитинство для наших дітей не таке безхмарне – це ще й війна, повітряні тривоги, сховища, невизначеність та розгубленість. Що найстрашніше – для декого з них це ще й втрата найрідніших людей, бо вони віддали своє життя, захищаючи нас від смертоносних росіян. Розрадити цей біль неможливо, і всі ми у великому боргу перед Героями та їхніми родинами, тому хочеться зробити усе можливе, аби їх діти хоч на якусь мить відволіклися від сумних думок та відчули себе щасливими.

Сьогодні завдяки французьким друзям, представникам неурядової ініціативи “Європейський прихисток”, з якими обласна військова адміністрація співпрацює уже декілька місяців, таку можливість отримали чотири десятки дітей, батьки яких загинули, обороняючи рідну землю. Хлопці та дівчата віком від 10 до 17 років вирушили у двотижневу подорож до Франції, де матимуть можливість познайомитися із своїми однолітками та знайти нових друзів, відвідати визначні місця, побувати на різноманітних екскурсіях, покращити свої знання іноземних мов, а головне – набратися сил та позитивних емоцій, які є такими важливими у цей складний час.

Зауважимо, що це вже друга поїздка дітей з Хмельниччини до Республіки Франція: влітку там побували обдаровані діти та переможці різноманітних змагань та олімпіад. На початку вересня представники французької сторони особисто завітали до Хмельницького та поспілкувалися з цими дітьми та їх батьками, які щиро подякували іноземним гостям за організацію та теплий прийом, а також поділилися чудовими враженнями від подорожі.

Маємо надію, що хлопці та дівчата, які сьогодні поїхали в мандрівку також привезуть в Україну лише позитивні емоції.

Також висловлюємо вдячність ПП «Україна-Агро-2С», ТОВ “Український кристал” та ТОВ “Зоря”, які взяли на себе транспортні витрати у цій поїздці та зробили відпочинок дітей можливим.