Перо узяти в руки, як багнет,
І словом вогняним уразити незримо,
Аби заглох ворожий кулемет
Від правди у строю — міцної й незборимої.
Ходімо, друже! Час такий настав,
Що на передній край борні рушати треба.
І хай погрожує ракет та градів шквал,
Ми вистоїмо, нам поможе й Небо...

Відомо, що термін «журналістика» походить від французького слова «journal», що означає «щоденник», «журнал». І скільки ж тих журналів та щоденників трудівникам пера за роки роботи довелося заповнити – вже й не злічити… На пожовклих сторінках, які стали своєрідними архівами, фіксувалися важливі моменти, події та, звісно ж, авторські роздуми. Правдиві слова лягали рядок за рядком, виливаючись у публікації, які неодмінно знаходили відгуки в наших найцінніших і найвідданіших друзів – читачів.
Із 2014 року журналістам довелося стати своєрідними бійцями, в яких головна їхня зброя — слово. Проте над- важливим для нас став гіппократівський принцип «не нашкодь», тому що журналіст на війні є джерелом інформації, яку потрібно, доносити так, щоб не на- шкодити в першу чергу нашим Захисникам і Україні в цілому, адже боротьба з кривавим рашистським окупантом триває. І ми обов’язково вистоїмо, виборемо нашу Перемогу!
Для журналістів уже стало доброю традицією у день професійного свята приймати вітання від представників влади, друзів і колег, які щоразу адресують найтепліші та найщиріші вітальні слова. Так, до редакції «Подільських вістей» завітали заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук і заступник начальника управління організаційно-інформаційної роботи та контролю міської ради Роман Назаров, які привітали колектив зі святом, вручивши подяку, і передали вітання від міського голови. В свою чергу з нагоди Дня журналіста голова Хмельницької обласної організації Національної спілки журналістів України Петро Лічман передав Почесну грамоту за вагомий особистий внесок та розвиток журналістики Хмельниччини та подарунок члену НСЖУ — Олександру Сергійовичу Симчишину.