Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 6727

У серпні минулого року Кам’янеччина провела в останню путь капітана  Романа Наглюка, родом із села Ходорівці Кам’янець-Подільського району. Він  загинув під час проведення антитерористичної операції в c. Волнухине Лутугинського району Луганської області вiд осколкового поранення,  отриманого в результаті обстрілу російськими «Градами».

За особисту мужність  і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, високий професіоналізм, вірність військовій присязі наш земляк нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно). Йому також присвоєно звання «Почесний громадянин Кам’янця-Подільського» та «Почесний громадянин Кам’янець-Подільського району».
У полеглого земляка залишилися  семирічна донечка Анюта та дружина Юлія, яка наразі проживає у місті над Смотричем і працює викладачем у ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою, котрий свого часу закінчив її чоловік Роман.  Нещодавно Юлія Вікторівна отримала перемогу на виборах до міської ради і стала її депутатом. А минулої середи під час першого пленарного засідання сесії новообраної міськради міський голова Михайло Сімашкевич разом із депутатським мандатом вручив вдові Героя ключі від квартири, в чергу на яку вони з чоловіком стали ще  до тієї трагічної події.
Як поінформувала перший заступник  директора департаменту праці та соціального захисту населення міської ради Тетяна Любінецька, житло родині Наглюків придбано за державні кошти, спонсорську допомогу народного депутата  України Володимира Мельниченка та інших небайдужих кам’янчан. А трохи раніше ордер на двокімнатну квартиру отримала і   дружина  полеглого на сході країни кам’янчанина, старшого солдата 90 окремого десантно-штурмового батальйону 81-ї окремої бригади  Руслана Коношенка — Людмила, у якої на руках залишилося троє малолітніх дітей.