На початку вересня минулого року у «зеленому коридорі», який Росія «відкрила» для українських військових під Іловайськом, загинув командир групи розвідки добровольчого батальйону «Донбас» кам’янчанин Андрій Журавленко. Через вісім місяців  сталася ще одна непоправна втрата –  мужньо  обороняючи Донецький аеропорт, віддав своє молоде життя  Руслан Коношенко. Обидва герої навчалися у Кам’янець-Подільському навчально-виховному комплексі № 13. 

Тож аби увіковічнити пам’ять своїх випускників, педагогічний  та учнівський колективи школи, батьківський комітет  вирішили встановити на фасаді навчального закладу меморіальну дошку Андрію Журавленку та Руслану Коношенку. Участь у вшануванні пам’яті героїв взяли міський голова Михайло Сімашкевич, народний депутат України Володимир Мельниченко, начальник управління освіти і науки міської ради Світлана Старченко, представники депутатського корпусу, військовослужбовці, рідні полеглих.
— Вони віддали за Батьківщину найдорожче — своє життя. Дякуємо батькам за те, що виховали справжніх синів своєї Батьківщини, вчителям, які прищепили зерно патріотизму та любові до рідної країни. Жодні слова не допоможуть пережити ту втрату, яка забрала життя ваших синів. Вони в нашій пам’яті назавжди, — наголосив у своєму виступі під час відкриття меморіальної дошки міський голова Михайло Сімашкевич.
Мати Руслана Коношенка та брат Андрія Журавленка поділилися з присутніми спогадами про своїх рідних, а учні школи виконали гімн України настільки щиро та душевно, що плакали   навіть дорослі.
Як пізніше поінформувала директор НВК Інна Охота, нині в зоні АТО перебувають п’ятеро батьків, діти яких навчаються у школі, а загалом через горнило неоголошеної війни на сході країни пройшли 22 захисники Батьківщини, чиї сини і доньки є вихованцями навчального закладу. Вони не залишаються поза увагою як міської влади, так і керівництва школи. Зокрема, син Руслана Коношенка — четвертокласник Олексій — має не лише моральну підтримку, а й щомісяця отримує матеріальну допомогу.