Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 9099

Волонтери Ізяславського району Володимир Зуєв, Сергій Хмиз та водій автомобіля Володимир Коротун  повернулися із поїздки  в зону АТО. Крім гуманітарного вантажу, зібраного небайдужими жителями району, на схід  було доставлено 36 адресних відправлень.

Що може бути складного в роботі кур’єра чи волонтера? Та все дуже просто, на перший погляд. Отримуєш передачу чи пакунок та адресу, куди повинен його передати, і вирушаєш в дорогу. Найбільші неприємності, що можуть  спіткати в дорозі, — це пробите колесо або затори на шляхах.
Втім, обставини кардинально змінюються, якщо  пункти призначення    — це блокпости українських військових, в безпосередній близькості від лінії розмежу-
вання. Машина волонтерів була «під зав’язку» заповнена гуманітарним вантажем: медикаментами, військовим екіпіруванням, одягом, взуттям, харчами, засобами гігієни. Сьогодні ті, хто здійснює волонтерську роботу, ризикують життям заради доставки потрібних для української армії речей.
До збору коштів на закупівлю необхідних речей,  продуктів, медпрепаратів для армії долучилося чимало людей: жителі міста Ізяслав та сіл району, учнівські та педагогічні колективи закладів освіти району, релігійні громади, колективи ФГ «Агро-Інвест» (с. Ліщани),  ПрАТ «Ізяславський хлібозавод», ПП «Ізяслав-
молпродукт», Ізяславська ЦРЛ, ПП «Ізяславська швейна фабрика», КП «Ізяславтепломережа», ТОВ «Бартнік», агрохолдинг «Мрія»  та багато інших небайдужих трудових колективів, громад та земляків. Також допомогу  надали волонтери Славутчини. Організатори поїздки висловлюють щирі слова подяки усім, хто долучився до  гуманітарної акції.
«Незважаючи на труднощі, прості люди продовжують підтримувати  захисників. Українці дуже добре розуміють, що  солдати та офіцери захищають  всіх нас, і  ми мусимо допомогти їм, разом маємо вистояти в ці складні часи», — зазначив волонтер Володимир Зуєв.
Дорога волонтерів пролягала через Артемівськ, Попасну, Щастя, Старобільск, Станицю Луганську та інші населені пункти, де несуть службу наші земляки.  Всього ізяславчани  проїхали понад 900 кілометрів. Із 36 іменних відправлень особисто вручено 27, інші  передані адресатам через  бойових побратимів.