Рік, що минає, для колективу ДП «Нігинський кар’єр» закінчується з великими звершеннями як у виробництві вапнякового каменю, так і в роботі загалом. Так, на початку року головною проблемою, яка спіткала працівників підприємства, стало незаконне звільнення М. М.  Ткача з посади директора підприємства, потім Феміда вирішила спір на користь останнього. Саме поновлення на посаді М.М. Ткача  дозволило вкотре погасити мільйонну заборгованість перед працівниками підприємства. Однією з головних перемог колективу, стало відстоювання в суді права на розробку родовища, якого намагалась позбавити Державна служба геології та надр. Пройшовши дві судові інстанції, підприємству вдалось переконати суддів у необґрунтованості позбавлення ДП «Нігинський кар’єр» права на користування надрами.

Ще одним вагомим завершенням стало доведення в судових інстанціях протиправною бездіяльності місцевих фіскальних органів щодо проведення перерахунку надміру сплачено коштів за видобування надр та георозвідувальні роботи. Справа в тому, що нинішнім директором було поновлено на загальнодержавному балансі надр понад 15 мільйонів тонн корисної копалини, які попереднім керівництвом списувались з метою ліквідувати підприємство та привласнити собі залишені надра. Більше п’яти років як місцеві, так і державні фіскальні органи не наважувались піднімати на поверхню проблемне питання щодо перерахунку. Проте проведення такого перерахунку дасть можливість погасити багатомільйонні борги підприємства та модернізувати устаткування з переробки корисних копалин.
 Що стосується самого господарства підприємства, то за чітким керівництвом М. М. Ткача, вперше за 25 років було модернізовано залізничну дорожню колію підприємства. Колишні керівники намагалися занедбати залізничний цех підприємства для  реалізації металоконструкцій з подальшим привласненням коштів, отриманих від них. Саме цього року вдалось розчистити та замінити дерев’яні шпали на залізобетонні на відстані більше 3-х тисяч метрів, а також придбано та встановлено тензометричні ваги, що дасть можливість підприємству здійснювати реалізацію продукції вдвічі більше.
 Також повернуто у державну власність та на баланс підприємства автозаправний комплекс, вартість якого складає 1 мільйон гривень, який було привласнено колишнім керівником підприємства. Застосувавши нові методи виробництва, підприємству фактично вдалося здійснювати переробку некондиційної продукції, тим самим мінімізувати видобування та зберегти надра на родовищі,  зберігаючи навколишнє середовище.
За розвиток промисловості та підняття економіки держави за 2016 рік Асамблеєю ділових кіл нагороджено директора ДП «Нігинський кар’єр» М. М. Ткача  орденом королеви Анни «Честь Вітчизни» І ступеня. Щиро вітаємо Миколу Миколайовича з високою нагородою та зичимо нових звершень!