Майдан Незалежності у Хмельницькому перетвориться на новий громадський простір. Якого саме вигляду він набуде,  визначать на  всеукраїнському відкритому архітектурному конкурсі. Головне — на центральній  площі міста має зберегтися  зона пам’яті подій Революції гідності, їй лише нададуть нового вираження.
Від конкурсантів очікують концептуальні пропозиції,  рішення щодо пішохідного, велосипедного сполучення, дозволеного простору для скейтбордистів; доцільності/необхідності розташування об’єктів монументального мистецтва на Майдані Незалежності; пропозиції щодо реставрації/перебудови існуючих фонтанів на Майдані Незалежності та оновлення зелених насаджень по вулиці Гагаріна і біля Будинку рад.
Мерія визначила грошові заохочення для кращих робіт: перша премія – 50 тисяч гривень, друга – вдвічі менша, третя – 10 тисяч гривень.

У липні закінчилися контракти у двадцяти чотирьох керівників шкіл,  двох позашкільних закладів та тридцяти трьох завідуючих садочків Хмельницького. Але наразі міський голова підписав нові контракти з п’ятьма  директорами шкіл, одним директором позашкільного навчального закладу та п’ятьма  завідувачами дитячих садочків. До речі, серед звільнених керівників двоє з тих, кого було призначено новою владою минулоріч. Що свідчить про відсутність поняття «своїх і чужих» в політиці міської влади.
*  *  *
Зв’язати швидкісним рухом Вінницьку, Хмельницьку та Тернопільську області з Польщею планує «Укрзалізниця». З цією метою розглядають питання подовження маршруту курсування поїзда №747/748 Дарниця, Київ – Львів до Перемишля. Аби реалізувати такий проект, потрібно збільшити інтенсивність на існуючих маршрутах і відкрити нові маршрути до 2025 року. Для цього компанія має намір купити 13 електропоїздів.
*  *  *
До кінця наступного року на Хмельницькій АЕС виконають капітальний ремонт резервного статора турбогенератора ТВВ-1000-2УЗ виробництва ВАТ «Силові машини» (РФ) із заміною стрижнів за технологією «GE Power Sp. z o.o» («Alstom») та інженерно-технічним супроводом. Ці  послуги з ремонту і технічного обслуговування  виконуватиме польська фірма, з якою укладено угоду  майже на  95 мільйонів гривень.
*  *  *
Дунаєвецький районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану  повідомив, що за І півріччя цього року зареєстровано 264 народжень, 563 смертей, 106  шлюбів та 19 розірвань шлюбів. Як бачимо, останніх не так вже й багато у порівнянні з кількістю створених сімей. І це добра тенденція! А от народжується нових мешканців, на жаль, значно менше, ніж помирає. Якщо ж додати ще масовий виїзд українців, передусім з центральних та західних областей, на роботу чи навчання за кордон, то демографічна картина вималюється геть невтішна. Утім, подібна ситуація і в інших регіонах України.  Власне цією проблемою і мали б насамперед перейматися ті, хто взявся керувати  нашою державою.