Минулого тижня у Хмельницькому відбулися громадські слухання, на яких  йшла мова про  умови та порядок проведення конкурсу  перевізників. Адже, за планом, у місті повинна суттєво зменшитися кількість малогабаритних маршруток — їх з часом замінять автобусами великої пасажиромісткості. Планується, що маршрутки курсуватимуть лише у віддалених мікрорайонах.

Одна з вимог до перевізників — оновлення рухомого складу транспорту за їхній кошт. Тим, хто візьме зобов’язання оновити оновити транспорт за рік, і надаватиметься перевага. А наступні три роки перевезенням пасажирів займатимуться ті, у кого вже є великогабаритні автобуси.
* * *
В нашій області за останні 2 роки черга у дитсадки зменшилася на 2 тисячі місць. За повідомленнями департаменту освіти та науки, за цей час створено 920 додаткових місць для дітей дошкільного віку. Найбільше — у місті Хмельницькому, Полонській міській, Гуменецькій сільській, Летичівській селищній об’єднаних територіальних громадах.
Та все ж місць не вистачає, норми наповнюваності дошкільних груп дітьми все ще переповнені. Зокрема, у містах Хмельницькому 161 дитина на 100 місць, у Славуті — 157. Це ж стосується і Ярмолинець, і Грицева Шепетівського, і Чорного Острова Хмельницького районів.
* * *
Офіційно безробітними у січні-липні цього року в Хмельницькій обласній службі зайнятості було визнано 10,4 тисячі осіб віком до 35 років. Кожен п’ятий з цієї кількості раніше працював в оптовій, роздрібній торгівлі. У сфері державного управління й оборони працювало 26,1 відсотка, у переробній промисловості — 14,4 відсотка; у сільському та рибному господарстві — 12 відсотків.
* * *
“Ми дякуємо Богу за життя” — під такою назвою готують короткометражний фільм-хроніку військові та волонтери з Кам’янця-Подільського.  До фільму увійдуть фото- та відеоматеріали з особистих архівів військовослужбовців, які захищають нашу державу. Всі вони — про життя, які вдалося врятувати в обставинах, коли, здається, вижити було неможливо.
Прем’єра запланована уже на кінець тижня у соцмережах.
* * *
У не таких уже далеких планах — будівництво другої черги водогону від Чернелівки Красилівського району до міста Хмельницького. Орієнтовна вартість спорудження — 71,5 мільйона гривень. Передбачено будівництво майже 5 кілометрів нового водогону. На будівництві водогону впроваджуються новітні технології транспортування води, які й дозволять у майбутньому уникати проблем швидкого замулювання і корозії трубопроводу, зберігати якість води.
* * *
Уже 24 серпня, якраз на День незалежності, можна прямо з Хмельницького вирушити поїздом до Перемишля (Республіка Польща). Як ми повідомляли раніше, поїзд Інтерсіті+ № 715 “Київ—Перемишль” відбуватиме з Хмельницького о 10.47. Ціна за квиток, сказали у міжнародній касі станції Хмельницький, орієнтовно становить 350 гривень у вагонах другого класу, і 470 — у вагонах першого класу.

* * *

Депутати Кам’янець-Подільської міської ради днями вирішили виплачувати одноразові грошові винагороди обдарованим і талановитим дітям міста за значні інтелектуальні досягнення. Зокрема, за високі результати в олімпіадах, турнірах, конкурсах обласного, регіонального та всеукраїнського рівнів.
Винагороди, залежно від успіхів претендента, виплачуватимуться у розмірі від 500 до 10000 гривень.
* * *
Відбудеться він 22 серпня у селІ Песець Новоушицького району. І з’їхатися туди мають виробники цього дуже цінного продукту не лише з України, а також з Франції, Іспанії, Польщі.
У програмі фестивалю: конференція, на якій учасники обговорюватимуть особливості вирощування часнику, його селекції, захисту та відновлення якісного насіння в Україні у 2018-20 роках тощо. Відбудеться виставка сучасної техніки для вирощування часнику.
Учасників фестивалю чекає конкурс на кращу страву з часником. Визначатимуть часникового короля — найбільшого з урожаю цього року. Ярмаркуватимуть, дегустуватимуть, співатимуть й танцюватимуть...
Авторитетним журі на фестивалі  будуть Юрчик та Яринка з «Країни У»”.
Усі з нетерпінням також чекають особливих музичних гостей — учасників вокального жіночого колективу «Лісапетний батальйон».
Організатори сподіваються, що й ви станете учасниками фестивалю. Запрошують і чекають усіх бажаючих!