З нагоди  відзначення Всесвітнього дня охорони праці та у рамках відповідного плану заходів 25 квітня працівниками державної установи «Райківецька виправна колонія (№ 78)» за участю керівництва та представників первинної профспілкової організації провели відкриту лекцію для працівників на тему «Захищене і здорове покоління».

Начальник державної установи «Райківецька виправна колонія (№78)» полковник внутрішньої служби Віктор Туркот відзначив користь від проведення таких заходів з працівниками, що сприятиме кращому розумінню вимог нормативно-правових актів з охорони праці та наголосив: «Охорона праці - запорука життя і здоров’я».
Як відзначив інженер групи з охорони праці установи Ярослав Ганжуга, цього року Міжнародною організацією праці визначено девіз Дня охорони праці  «ЗАХИЩЕНЕ І ЗДОРОВЕ ПОКОЛІННЯ». Цей девіз збігається також із завданнями і метою Всесвітнього дня боротьби із дитячою працею, який відзначають 12 червня. Ці теми і стали головними у    2018 році.
Ярослав Ганжуга ознайомив присутніх з історією свята та поінформував про трудові права неповнолітніх, а також відзначив у виступі, що мета державної політики у сфері праці - забезпечення рівних можливостей особам у реалізації їх права на працю та забезпечення прав громадян на належні, безпечні і здорові умови праці, а також ознайомив присутніх з основними вимогами Закону України «Про охорону праці», висвітлив питання відповідальності працівників за порушення вимог нормативно-правових актів з охорони праці, довів основні причини виникнення нещасних випадків.